2.4.10

Κάθε Μεγάλη Παρασκευή Βραδυποριακός - Ταλαιπωριακός

Βραδυποριακός - Ταλαιπωριακός είναι ο πιο παλιός αγώνας παλαιμάχων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα και ίσως στο κόσμο. Διεξάγεται ανελλιπώς από το 1961. Τότε λοιπόν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και της Προοδευτικής αποφάσισαν να δώσουν ένα φιλικό αγώνα. Η ιδέα της πραγματοποίησης του αγώνα ανήκε στον παλιό παίκτη και τότε προπονητή της Προοδευτικής Γιούρκα Σεϊταρίδη, τον παππού του διεθνή Γιούρκα που αγωνίζεται στον Παναθηναϊκό.

Για την υλοποίηση της ιδέας συνεργάστηκαν ο δημοσιογράφος Νίκος Τσαμπίδης, ο παράγοντας της Προοδευτικής Λάμπρος Τσεμπεράκης και ο παλιός αμυντικός του Ολυμπιακού Θανάσης Σούλης. Βρήκαν αμέσως συμπαράσταση από ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που μόλις είχαν τερματίσει την καριέρα τους και είχαν περιπέσει σε αγωνιστική απραξία. Οι παλαίμαχοι έδωσαν στις ομάδες τους χιουμοριστικά ονόματα για να τονίσουν ότι ήταν ένας αγώνας διασκέδασης και όχι φανατισμού:
Βραδυποριακός ονομάστηκε η ομάδα των παλαιμάχων του Ολυμπιακού.
Ταλαιπωριακός ονομάστηκε η αντίστοιχη της Προοδευτικής.

Το ραντεβού για τη διεξαγωγή του αγώνα δόθηκε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, ημέρα που βόλευε όλους και ορίστηκε να γίνει στο γήπεδο Προοδευτικής στον Κορυδαλλό. Η προσπάθεια ήταν επιτυχημένη κι αποφασίστηκε ο αγώνας να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο την ίδια μέρα και στο ίδιο γήπεδο. Από τότε ο αγώνας των δύο εφήμερων αυτών συλλόγων διεξάγεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα.
Οι "Βραδύποροι" και οι "Ταλαίπωροι" αγωνίζονται κάθε Μεγάλη Παρασκευή πρωί στο γήπεδο της Νίκαιας (Προοδευτικής) συγκεντρώνοντας πλήθος ποδοσφαιρόφιλων.
πηγή: κοντρα στο ρευμα