23.8.11

Ποιος είναι δαύτος ρε Γιώργο;

...Υπάρχει μόνο ένα μικρό πρόβλημα. Ο υπουργός παρανομεί. Σε καθημερινή βάση. Συνειδητά και απροκάλυπτα. Καπνίζει σε κλειστούς χώρους.

Είναι γνωστό το περιστατικό του L’Abreuvoir . Προ μηνός, στο γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου, ο κύριος Παμπούκης αρνήθηκε να σβήσει το τσιγάρο, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των σερβιτόρων. Έτσι, παρέδωσε ένα δωρεάν, επιτόπιο και ταχύρρυθμο σεμινάριο στον συνδαιτυμόνα του Ματιέ Πιγκάς, σύμβουλο της ελληνικής κυβέρνησης με τη Lazard, περί της (θεωρητικής) σημασίας της εφαρμογής του νόμου εν Ελλάδι. Rule of law που λένε κι οι κουτόφραγκοι, αλλά με ολίγη από exception grecque. Το αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα. Το επιβεβαίωσε ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου. Ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού δεν μπήκε καν στον κόπο να σχολιάσει, πόσο μάλλον να το διαψεύσει. Κοτζάμ υπουργός Επικρατείας πια άλλωστε. Τι τα χουμε τα γαλόνια.

Αυτό που δεν είναι ίσως γνωστό, αλλά δεν προκαλεί και τόση έκπληξη, είναι πως και το ίδιο το Μαξίμου μετατρέπεται συχνά σε καπνιστήριο. Ο κύριος Παμπούκης είναι ο ένας θεριακλής, μυώντας νεότερους συνεργάτες και μη στα μυστικά του παθητικού καπνίσματος. Δεν είναι όμως ο μόνος...

όλο το άρθρο τις 28/12/2010 στο protagon.gr