16.2.12

μετά τα αιγοπρόβατα κοπάδια με μοσχάρια στα προστατευόμενα βουνά της Αττικής!!!


Εικόνες από τα πυροβολεία στο όρος Αιγάλεω στον Κορυδαλλό.

Μοσχάρια που βόσκουν ότι πάει να βγει στο βουνό και ότι έχει φυτευτεί!!!

Είναι γνωστό πως σε αρκετά βουνά της Αττικής, η βόσκηση απαγορεύεται από τη στιγμή που οι περιοχές έχουν κηρυχθεί αναδασωτέες. Κι όμως πρόβατα, γίδες, γουρούνια, μοσχάρια ακόμη και άλογα βγαίνουν στην κορυφή του όρος Αιγάλεω δίπλα σε στρατιβτική ελεγχόμενη περιοχή και καταστρέφουν τη φυσική αναγέννηση αλλά και κάθε άλλη ως τώρα προσπάθεια. Η γη στην Ανατολική πλευρά του όροςυς έχει γίνει πλέον τελείως άγονη.

Μάλον μετά θα έρθουν οι εργολάβοι για να περισσότερο τσιμέντο και να ολοκληρώσουν την καταστροφή. Η συγκεκριμένη ευνοϊκή αντιμετώπιση προς "κτηνοτρόφους" σε αναδασωτέα περιοχή είναι από τις πρώτες τακτικές των καταπατητών. Μετά από πυρκαγιά φέρνουν τα ζά για να καταστρέφουν τη φυσική αναγέννηση κάτι που το είδαμε συχνά στο Ποικίλο όρος στη Δυτική Αττική, στον Υμηττό και στην Πεντέλη.

Οι βοσκοί φτιάχνουν στάνες ακόμα και μέσα σε παλιές εγκαταστάσεις του στρατού για να μην μπορούν να επέμβουν τα δασαρχεία, ενώ κι αν η βόσκηση απαγορεύεται αυτό δεν σημαίνει πως έχει τηρείτε.

Την απαγόρευση της βόσκησης ορίζουν:
-Ο νόμος 2045 του 1999 από το υπουργείο Γεωργίας για την προστασία της βιοποικιλότητας
-Ο κώδικας ορθής γεωργικής πρακτικής του 2004 από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
-Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2010 από το υπουργείο Περιβάλλοντος για την προστασία των δασικών εκτάσεων και το πράσινο ταμείο.
-Ειδικά το όρος Αιγάλεω στην κορυφή του είναι Β ζώνη προστασίας για την προστασία του, που απαγορεύει ρητά τη βόσκηση!
-Επίσης η βόσκηση απαγορεύεται στον κεντρικό πυρήνα των περιοχών Νατούρα και στους εθνικούς δρυμούς.
-Την ευθύνη για την εφαρμογή της νομοθεσίας έχουν τα δασαρχεία που οφείλουν να προχωρούν στην απαγόρευση της βόσκησης σε αναδασωτέες περιοχές και η αστυνομία που οφείλει να συλλαμβάνει τους παραβάτες. Όμως τίποτα από όλα αυτά δεν γίνεται και κάποιοι συνεχίσουν το… έργο τους.