24.9.11

Ημιμαραθώνιος στα Σαλαμίνεια 2011

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 15,2 χλμ. ενταγμένος στις εκδηλώσεις «ΣΑΛΑΜΙΝΕΙΑ 2011» στη Σαλαμίνα
Διοργάνωση: Δήμος Σαλαμίνας
Ημερομηνία: Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011. Ώρα εκκίνησης 10.00 π.μ.
Τόπος: Σαλαμίνα
Αγώνισμα: Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου, επί ασφάλτου.

Διαδρομή: Η διαδρομή είναι κυκλική με συνολικό μήκος 15,2 χιλιόμετρα. Η εκκίνηση θα γίνει στον Αρχαίο Λιμένα, στο Αμπελάκι. Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου, λεωφ. Δημοκρατίας, ακτή Ιατρού Βεργή, οδός Σαλαμινομάχων, ακτή Σαλαμινομάχων, λεωφ. Σαλαμίνας, λεωφ. Φανερωμένης, οδός Σαλαμίνας-Βασιλικών, Γαλαξιδίου, Αγίου Νικολάου, ακτή Καραϊσκάκη, λεωφ. Σαλαμίνας, λεωφ. Ιπποκράτους, οδός Παπαφλέσσα, οδός Σαλαμινομάχων, ακτή Ιατρού Βεργή, λεωφ. Δημοκρατίας, λεωφ. Ελευθερίου Βενιζέλου Ο τερματισμός θα γίνει στον Αρχαίο Λιμένα. Δέστε και τον χάρτη.

Δικαίωμα συμμετοχής: Ο αγώνας είναι ανοιχτός για όλους. Κάθε αθλητής - αθλήτρια και μη, κάθε ηλικίας, έχει δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες. Οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν την έγκριση του κηδεμόνα τους.

Δηλώσεις συμμετοχής: Oι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται μέχρι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 14.00 το μεσημέρι, στο 6984464615 και στο email jag@hol.gr. Στην συνέχεια, επί τόπου στην αφετηρία του αγώνα, όπου θα λειτουργεί γραμματεία. Οι δρομείς παρακαλούνται να προσέλθουν εγκαίρως για την εγγραφή τους στον αγώνα.

Έπαθλα: Θα απονεμηθούν έπαθλα στους 3 πρώτους νικητές των δρομέων και αναμνηστικό συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες.

Οικονομικά: Η επιτροπή Οργάνωσης των Σαλαμινίων 2011 θα καλύψει τα έξοδα του αγώνα.

Ιατρική εξέταση: Όλοι οι συμμετέχοντες, οφείλουν να έχουν περάσει ιατρικές εξετάσεις με δική τους ευθύνη (θα υπογράψουν σχετική υπεύθυνη δήλωση στην Γραμματεία του αγώνα).

Διάφορα: Θα διοργανωθούν Γραμματεία στην εκκίνηση - τερματισμό, δύο ομάδες ελέγχου-χρονομέτρησης, τρία σημεία υδροδοσίας των αθλητών και στον τερματισμό θα υπάρχουν νερό και χυμοί.

Καιρός: Ο καιρός προβλέπεται αίθριος με θερμοκρασίες 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου για την ώρα του αγώνα.

Ασφάλεια: Η Οργανωτική Επιτροπή έχει μεριμνήσει για την ύπαρξη ασθενοφόρου και γιατρού, standby στην διαδρομή. Η Τροχαία Σαλαμίνας θα φροντίσει την περιοδική διακοπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, όπου αυτό απαιτείται. Περίπου 30 εθελοντές θα φροντίσουν την επάνδρωση της γραμματείας, των σημείων υδροδοσίας και των σημείων ελέγχου. Οι Εθελοντικές Οργανώσεις "Φίλοι του Δάσους - Ομάδα Σαλαμίνας" και "Εθελοντικό Σώμα Σαλαμίνας Αντιμετώπισης Καταστροφών", θα φροντίσουν για την ασφάλεια της διαδρομής αλλά και οτιδήποτε έκτακτο περιστατικό προκύψει. Τέλος, δύο μοτοσυκλέτες, σε ρόλους leader και follower, θα συνοδεύουν διαρκώς τους αθλητές στην διαδρομή.