22.9.11

Πάρτε όλοι τα ποδήλατά σας


Κάλεσμα σε όλους τους δημότες να πάρουν τα ποδήλατά τους και να διεκδικήσουν μια πόλη περιβαλλοντικά φιλική και βιώσιμη... απευθύνει ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου.

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης, διοργανώνει την ημέρα αυτή, σειρά εκδηλώσεων για όλες τους δημότες κάθε ηλικίας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με ποδηλατάδα από το δημοτικό στάδιο Σιταποθηκών στο Κερατσίνι, στις 18:30 μ.μ. Οι λιλιπούτειοι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μπορούν εναλλακτικά να ξεκινήσουν με αφετηρία την πλατεία Κύπρου ή το δημαρχείο της Δραπετσώνας.

Ραντεβού στο δημαρχείο της Δραπετσώνας στις 19:00 μ.μ., θα δώσουν πεζοπόροι με τελικό προορισμό το Καστράκι, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 8 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει κλήρωση ποδηλάτων για όλους τους πολίτες.

«Οραματιζόμαστε την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών μας, προτείνουμε εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στοχεύοντας σε λιγότερη ρύπανση και περισσότερη υγεία και ευεξία» τονίζει σε μήνυμά του ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής.