4.4.13

“Το Μάτριξ είναι ο κόσμος που σου σκεπασε τα μάτια , για να σε τυφλώσει από την αλήθεια”

Ο κόσμος μας αποτελεί μια ψευδαίσθηση, μια “εικονική πραγματικότητα”. Αξίες που έχουν υιοθετηθεί στη ζωή μας, όπως ειρήνη, ελευθερία, δικαιοσύνη, δεν είναι παρά έννοιες που αποκτούν όποιο πρακτικό νόημα επιζητούν κάποιοι λίγοι ισχυροί, οι οποίοι ξέρουν πολύ καλά να κατευθύνουν την κοινή γνώμη παρουσιάζοντάς μας ένα “ιδανικό κόσμο”.

Πως ερμηνεύονται όλα αυτά στην σημερινή επόχη της κρίσης;

Σας καλούμε στην διάλεξη του Δημήτρη Ουλή, με θέμα “Καλώς ήρθατε στην Ερημο του Πραγματικού: Ξαναδιαβάζοντας το Matrix στην Ελλάδα της κρίσης”.

Ο Δημήτρης Ουλής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Α.Π.Θ., Φιλοσοφία στο τμήμα Φ.Π.Ψ. της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Σπούδασε επίσης ακορντεόν, πιάνο και ανώτερα θεωρητικά της Μουσικής στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών.

Ασχολήθηκε ενεργά με το χώρο της ενοριακής κατήχησης και δίδαξε τόσο στη δευτεροβάθμια όσο και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων: Ο Έρωτας και η Νεοπλατωνίνη: μια θεολογία της Σωματικής Επαφής (Αθήνα: Εξάντας 2001) και Unplugged: Αυτοβιογραφικές σημειώσεις ενός Εφέδρου Λοχία (Αθήνα: Θρησκειολογία – Ιερά/Βέβηλα 2006). Εκτός από άρθρα του, θεολογικού, ανθρωπολογικού και πολιτικού προβληματισμού, τα οποία έχουν δημοσιευθεί κατά καιρούς στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, έχει συμμετάσχει με μελέτες, βιβλιοκριτικές και δοκίμιά του σε διάφορα λεξικά, επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους.

Σάββατο, 6 Απριλίου, 7:00μμ