29.10.14

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΕΟ: θυσία στο βωμό των μεγάλων
επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται και τον χώρο;

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΕΟ

Το ΔΣ του ΣΥΠΑ, στη συνεδρίασή του στις 22/10/2014, συζήτησε για ακόμα μία φορά το θέμα του «σκανδάλου» των δημοσίων ΚΤΕΟ, που στην περιφέρεια Αττικής παραμένουν κλειστά για 2 χρόνια περίπου, που είναι αποτέλεσμα των πολιτικών του λιγότερου κράτους, του ξεπουλήματος δηλαδή της δημόσιας περιουσίας, των ιδιωτικοποιήσεων οργανισμών και τομέων, όπως νομοθετούν και υλοποιούν κυβέρνηση, E.E, τρόικα μαζί με τις περιφερειακές αρχές. Τα κλειστά δημόσια ΚΤΕΟ, αποτελούν «σκάνδαλο» πρώτου μεγέθους. Δεν είναι δυνατόν ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, η οδική ασφάλεια (τα Μέσα μαζικής μεταφοράς παραμένουν χωρίς έλεγχο για όσο διάστημα παραμένουν κλειστά τα δημόσια ΚΤΕΟ), να θυσιάζονται στο βωμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται και τον χώρο των ΚΤΕΟ. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την προηγούμενη περιφερειακή αρχή, που έχουν την πλήρη ευθύνη, για το «σκάνδαλο» των κλειστών δημόσιων ΚΤΕΟ.

Έγινε ενημέρωση σχετικά με την λειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού ότι:

μπορεί να λειτουργήσει αμέσως σύμφωνα με το γράμμα του νόμου (που έκλεισε τα ΚΤΕΟ)
έχει εγκριθεί ο Σύμβουλος και πρέπει να γίνει άμεσα η εγκατάσταση του για να ξεκινήσουν οι ενέργειες αρμοδιότητας του.
Έχει εγκριθεί η μεταφορά και τοποθέτηση των μηχανημάτων καθώς και η μηχανογράφηση που προβλέπεται.
Mπορεί να ξεκινήσει η εκπαίδευση του προσωπικού.
Υπάρχει όλη η τεχνογνωσία από τα στελέχη του ΚΤΕΟ για να προχωρήσουν όλες οι ενέργειες που απαιτούνται.
Εκκρεμεί ο διαγωνισμός για τον φορέα πιστοποίησης.


Μετά την ενημέρωση και ύστερα από τις τοποθετήσεις αποφασίστηκαν τα εξής:

Απαιτούμε να ανοίξουν αμέσως τα δημόσια ΚΤΕΟ, σύμφωνα, με τις ομόφωνες αποφάσεις των γενικών συνελεύσεων που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα με ταυτόχρονη αύξηση του αριθμού των δημόσιων ΚΤΕΟ. Παράλληλα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να πάρουν την πιστοποίηση που απαιτείται, ενώ τα δημόσια ΚΤΕΟ θα βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία.

Συμβολικό άνοιγμα των δημόσιων ΚΤΕΟ για 1 ημέρα, με δωρεάν τεχνικό έλεγχο και ενημέρωση του κοινού Απαιτούμε τη μείωση τους κόστους του τεχνικού ελέγχου και τον δωρεάν για τους ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους. Δωρεάν έλεγχος στα κρατικά αυτοκίνητα.

Απαιτούμε να μην παραχωρηθούν ποτέ ξανά, οι χώροι και οι εγκαταστάσεις των δημόσιων ΚΤΕΟ σε κανέναν ιδιώτη (πχ ΜΚΟ ή να παραχωρείται ο χώρος τους ενάντια σε κινητοποιήσεις εργαζόμενων).

Να επεκταθεί o κοινωνικός ρόλος τους στην ενημέρωση και στην εκπαίδευση για το μεγάλο θέμα της οδικής ασφάλειας. Τέλος, καλούμε την περιφερειακή αρχή να δώσει εντολή να διερευνηθούν οι λόγοι και να αποκαλυφθούν και να πληρώσουν όσοι ευθύνονται που τα δημόσια ΚΤΕΟ στην Αττική, είναι κλειστά για περίπου 2 χρόνια, χαρίζοντας εκατομμύρια ευρώ στους ιδιώτες.

Ο πρόεδρος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γενικός γραμματέας  ΗΛΙΑΣ ΚΑΠΟΓΙΑΝΝΗΣ