16.10.14

Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η
κολόνα του δημοκρατικού πολιτεύματος

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη δήλωσε σήμερα πως οι δηλώσεις περί χρηματισμού βουλευτών είναι αδιανόητες για ένα δημοκρατικό πολίτευμα, και ιδιαίτερα προσβλητικές για το σύνολο των βουλευτών και των πολιτών της χώρας. Υποθέτω πως τα ατσαλάκωτα ψηφοδέλτια υπέρ της κυρίας Κεφαλογιάννη στις εκλογές του 2007 είναι πολύ τιμητικά για το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Όχι, δεν θα γράψω αυτά που λέει όλη η Κρήτη για την εκλογή της κυρία Κεφαλογιάννη το 2007.

Δεν θα γράψω λέξη για το πώς η κυρία Κεφαλογιάννη ξεπέρασε κατά 39 ψήφους τον κ. Κωστή Σχοινά -τον δεύτερο της Νέας Δημοκρατίας-, αν και ο κ. Σχοινάς προηγείτο μέχρι το τέλος.

Ούτε θα γράψω τις δηλώσεις του κ. Σχοινά για το «σκάφος στο λιμάνι».

Ούτε θα αναφερθώ στην υπερπροβολή της κυρίας Κεφαλογιάννη -κόρης του Ιωάννη Κεφαλογιάννη και της Ελένης Βαρδινογιάννη- από το Mega και το Star.

Θα αναδημοσιεύσω, όμως, ένα απόσπασμα από άρθρο του Τάκη Καμπύλη στην Καθημερινή το 2009:

«Οι Κεφαλογιάννηδες είναι μια μεγάλη οικογένεια. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι είναι στο κέντρο μιας σκοτεινής συνωμοσίας. Έστω κι αν την επομένη των εκλογών, όταν εξελέγη η κόρη του Γιάννη και ανιψιά του Βαρδή Βαρδινογιάννη, η Όλγα, στη μοναδική έδρα μόλις με 39 ψήφους από τον δεύτερο της Ν.Δ. Κωστή Σχοινά, οπαδοί του τελευταίου διαδήλωναν με πανό «Κάτω οι πάτρωνες». Προσπάθησε ο νεαρός πολιτευτής να τους μαζέψει, αλλά το πληρώνει τώρα. Διότι τώρα (δύο χρόνια μετά) θυμήθηκε η επιτροπή δεοντολογίας της Ν.Δ. υπό τον κ. Κράτσα να τον εγκαλέσει με την απειλή ακόμη και διαγραφής, κρατώντας τον σε πολιτική ομηρία ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

«Ατσαλάκωτα» και τα 11

Και τι σύμπτωση: Όταν πληροφορίες περί γκάλοπ φέρνουν την Ολγα Κεφαλογιάννη να υπολείπεται του Σχοινά περισσότερες από 1.000 ψήφους. Κι ακόμη, όταν ένας εξαίρετος -κατά γενική ομολογία στο Ρέθυμνο- δικαστικός, ο Νικήτας Θεολογίτης, ο εισαγγελέας που παρέπεμψε τους Γ. Κεφαλογιάννη και Αρκ. Σπανουδάκη, άνοιξε πριν από λίγες μέρες και τον φάκελο «Επισκοπή». Πρόκειται για κοινότητα του Ρεθύμνου όπου προσμετρήθηκαν ως έγκυρα 11 ψηφοδέλτια (υπέρ της Όλγας Κεφαλογιάννη), όλα «ατσαλάκωτα», σαν να μην είχαν μπει ποτέ σε φάκελο! (O εισαγγελέας πρόσφατα πήρε μετάθεση για τη Ζάκυνθο, ιδία βουλήσει, όπως διέρρευσε.)»

Ναι, αποκλείεται να χρηματίζονται βουλευτές. Ούτε οι ψηφοφόροι χρηματίζονται. Είμαι βέβαιος πως στην Ελλάδα δεν χρηματίζεται κανείς. Επίσης, είμαι βέβαιος πως η Όλγα Κεφαλογιάννη συμφωνεί μαζί μου.

πηγή: πιτσιρίκος