23.2.15

5 πρόσωπα κι 1 καναπές

Από σήμερα, Καθαρά Δευτέρα, και κάθε Δευτέρα μέχρι το Πάσχα, στο Γκαράζ του Πνευματικού Κέντρου Κορυδαλλού (Ταξιαρχών και Λαμπράκη) στις 20.30 με προαιρετική οικονομική συνεισφορά.

Μετά την επιτυχία του «Γελώντας άγρια» που ανεβάσαμε την περασμένη χρονιά, το Ιωνικό Θέατρο επιστρέφει με μια δροσερή και ενδιαφέρουσα πρόταση : «5 πρόσωπα κι 1 καναπές».

Ιστορίες ανθρώπων, άλλοτε ρεαλιστικές, άλλοτε παράλογες, αλλά πάντα πιθανές, διαδραματίζονται γύρω από ένα καναπέ, που από απλό έπιπλο σαλονιού, μεταμορφώνεται σε σιωπηλό μάρτυρα καταστάσεων.

Η Μαρία Λεβαντή, ο Κυριάκος Ψαρράκος, ο Σίμος Σταυρόπουλος, η Νάσια Καραγιάννη και ο Στέφανος Γεωργιάδης, είναι οι πέντε ηθοποιοί που ενσαρκώνουν πολλούς ρόλους, αφού το έργο αποτελείται από ανεξάρτητα μονόπρακτα και μονολόγους του Αντώνη Παπαδόπουλου, που υπογράφει και τη σκηνοθεσία.

Παρουσιάζονται τα μονόπρακτα : «Στο κατάστημα επίπλων»,»Το Καναρίνι», «Τί ώρα είναι;» και «Σούρουπο παντού».

Οι μονόλογοι : «Στον ψυχολόγο», «Στο skype» και «Στον Τραπεζίτη».

Τις μουσικές επιλογές επιμελήθηκε ο Σίμος Σταυρόπουλος, τους φωτισμούς ο Λουλούδης Χατζής, η Ζωή Γάσπαρη το μακιγιάζ και ο Στέλιος Δανιήλ με την Γεωργία Σιέττου το δημιουργικό και την φωτογράφιση.