12.2.15

«Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια»


Ομάδα Πολιτισμού: Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 8.45 μ.μ. προβολή της ταινίας «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια»
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Ομάδα Πολιτισμού του Λιμανιού της Αγωνίας σας προσκαλεί την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 στις 8.45 μ.μ. στο Στέκι μας στον Πειραιά, Ελ. Βενιζέλου και Πραξιτέλους 78, στην προβολή της ταινίας «Ανακυκλώνοντας τη Μήδεια»

Σινεφίλ 2013 | Έγχρωμη | Διάρκεια: 82' Ελληνογερμανική ταινία, σκηνοθεσία Αστέρης Κούτουλας με τους: Μαρία Κουσουνή, Ντάνιλο Ζέκα, Ιωάννα Κρυωνά, Μπέλα Έλμαν. Βασισμένη στη μουσική του Μίκη Θεοδωράκη για την όπερα «Μήδεια» και τη χορογραφία του Ρενάτο Τζανέλα.

Είναι μια αλληγορία για τη σύγχρονη Ελλάδα που σκοτώνει τα παιδιά της, εμπνευσμένη από την τραγωδία του Ευριπίδη. Η ταινία ξεκίνησε από τη μαγνητοσκόπηση μιας παράστασης μπαλέτου και συνδέει τον αρχαίο ελληνικό μύθο με τη μουσική του μεγάλου μας συνθέτη, που ερμηνεύει η Μουσική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης.

Αφιερωμένη στους αμήχανους γονείς και, κυρίως, στους νέους που προσπαθούν να κατανοήσουν τη σκληρή μοίρα που τους επιφυλάσσει το μέλλον - αφού οι ίδιοι οι γονείς τους τούς έφραξαν τον δρόμο -, η «Μήδεια» του Ευριπίδη ανακυκλώνεται στη μεγάλη οθόνη, λειτουργώντας συμβολικά για το σήμερα. Η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο για «Το πολυτιμότερο ντοκιμαντέρ του 2014», στο Βερολίνο από το Ίδρυμα «Κινηματογράφος για την ειρήνη».

Μετά την προβολή, θα ακολουθήσει συζήτηση με τον οπερατέρ της ταινίας Μιχάλη Γερανιό που θα είναι μαζί μας και, μέσω skype, με τον σκηνοθέτη Αστέρη Κούτουλα από το Βερολίνο.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Δεχόμαστε τρόφιμα διαρκείας (πχ. γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά κλπ.) για το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης του Λιμανιού της Αγωνίας.