23.3.19

Την ανατροπή των συσχετισμών για τις δημοτικές εκλογές του Μαϊου επιδιώκει η 16χρονη πόλη με τη δημιουργία "μεγάλης συμμαχίας"

Η διακήρυξη, όπως αναρτήθηκε στην κεντρική σελίδα της 16χρονης πόλης.

ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ: Απόφαση ευθύνης, Δυνατή και μεγάλη συμμαχία.

Συγκρότηση της Αυτόνομης και Ανοιχτής
 Προοδευτικής Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών 
για τον Κορυδαλλό
ΣΧΕΔΙΟ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 17/03/2019

Η συμμετοχή των πολιτών της πόλης, είναι η μόνη σίγουρη πηγή τροφοδότησης για μια επιτυχημένη απόπειρα θετικής ανατροπής των δυσοίωνων δεδομένων που έχουν δημιουργηθεί.

Η οικονομική κατάρρευση έχει αποφευχθεί, επειδή η κεντρική πολιτεία ανέλαβε να πληρώνει τα ληξιπρόθεσμα, ενώ όλα τα έργα που  εξελίσσονται αποτελούν παρεμβάσεις της κεντρικής ή της περιφερειακής διοίκησης.  

Μόνο οι πολίτες της πόλης διαθέτουν πραγματικές δυνάμεις και ισχυρή δυνατότητα, να υπερβούν το περιβάλλον που δημιουργούν τα περιοριστικά όρια λειτουργίας, όπως διαμορφώνονται από το πολυετές προβληματικό καθεστώς της παρούσας Δημοτικής Αρχής:
Το εγωκεντρικό  Δημαρχιακό μοντέλο, με ιδιοκτησιακές εκδήλωσεις.
Τον παλαιοκομματισμό και το γνωστό παραγοντικό σύστημα που ανακυκλώνεται, αποκτώντας κωμικές διαστάσεις.
Την απουσία γνήσιων συμμετοχικών, δημοκρατικών διαδικασιών.
Το θολό στίγμα και την αντιφατικότητα του ετερόκλιτου ή ευκαιριακού χαρακτήρα του κυρίαρχου αυτοδιοικητικού σχήματος.
Τα παραπάνω επιτείνουν στην πόλη μας το μέγεθος και την ένταση της εκδήλωσης γενικότερα εμφανιζόμενων ελαττωμάτων της πολιτικής λειτουργίας: Πελατειακές σχέσεις, αναξιοκρατία, αλληλο-συκοφάντηση και αλληλο-απαξίωση διαρκής διαπραγμάτευση και συνεύρεση με το βουλευτικό και παραγοντικό καθεστώς της περιοχής, «σχέσεις των φίλων», «σχέσεις των συγγενών». Η απέχθεια της νεολαίας, εμφανίζεται ως επιλογή αποχής και αποστασιοποίησης, δημιουργεί την αποπολιτικοποίηση, συνειδητά ή όχι δημιουργεί κατάλληλο έδαφος για την παρέμβαση των νεοναζιστικών εκδοχών που αφορούν πλέον την Ελληνική κοινωνία και όλη την Ευρώπη.
Το Δημαρχιακό Κέντρο, έγινε αιτία εσωτερικής διαίρεσης όλων των κομματικών εκφράσεων, μάλιστα με παμπειραϊκές παρενέργειες, αφού είναι γνωστή η παρέμβαση και σχεδιασμένη επίδραση των ΟΤΑ στην εκλογή τοπικών / περιφερειακών οργάνων αλλά και βουλευτών.
Παράλληλα, η ισχύς του Δημαρχιακού Κέντρου, είναι εμφανές ότι επιδρά, μέσω της παραπάνω τακτικής ή απευθείας, στη φυσιογνωμία και λειτουργία των αντιπολιτευτικών παρατάξεων, «αναδιατάσσοντας», διαφοροποιώντας ή και επιλέγοντας τους αντιπάλους του. Η πρόσφατη επανασυγκόλληση με τον διεκδικητή του 2014, (απειλούσε τότε ο μεν τον δε με ποινικές καταδίκες), η μετατροπή των απίθανων χαρακτηρισμών του 14 σε εγκώμια για την εντιμότητα και την ικανότητα το 2019 και οι φήμες για συμφωνία διαδοχής, αποτελούν το πιο παραστατικό γεγονός της κατάστασης.

Η 13χρονη συνεπής διαδρομή του «Πάμε Αλλιώς» και η 11χρονη παράλληλη παρουσία της «16χρονης πόλης», ανεξάρτητα από αδυναμίες συνιστούσαν με την πλατιά συμμαχία του 2014 την καθαρή δύναμη αντίστασης και αντιλόγου σε αυτή την πραγματικότητα. Η διάσπαση του «Πάμε Αλλιώς», ως προϊόν επίδρασης του «Δημαρχιακού Κέντρου» που επετεύχθη με την αποφασιστική και αντιδημοκρατική, «από άνωθεν» επίμονη επιβολή  και χειραγώγηση, φαίνεται ότι αποδυνάμωσε τον βασικό, από θέσεις αρχών, ανταγωνιστή του καθεστώτος.
Είμαστε όμως εξαιρετικά περήφανοι, που δεν κατάφερε να αναθεωρήσει τον αριστερό ριζοσπαστικό προοδευτικό χαρακτήρα του, το «Πάμε Αλλιώς» δεν προσχώρησε και δεν κατάφερε ούτε τρίχα να θίξει από την έντιμη και ακέραιη προσωπικότητα της Καίτης Κυλάκου, η οποία θα μείνει στην ιστορία της πόλης για την καθαρή - δημόσια δήλωσή της, της 6ης Φεβρουαρίου.
 Με απόλυτη ειλικρίνεια, λέμε στους πολίτες, ότι πράγματι το «Πάμε Αλλιώς» είναι τραυματισμένο..    
Αυτό ακριβώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει και να αποκαταστήσει δυναμικά η σημερινή παρουσία μας, είναι σημαντικό το βάρος που αναλαμβάνουμε και το γνωρίζουμε.
Με τη σημερινή συνάντηση, ΕΔΩ!!! στην έδρα του «Πάμε Αλλιώς», αλύγιστοι «παμαλλιώτες» και ανυπότακτοι «16χρονοπολίτες»  στέλνουμε ένα ισχυρό μήνυμα και αποφασιστικό προσκλητήριο ΔΥΝΑΜΗΣ για νέα ΕΚΚΙΝΗΣΗ και ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ για ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ. Στα χέρια των πολιτών είναι τώρα η συνάντηση, υπόθεση των πολιτών είναι η νέα δυναμική. Κανείς δεν περισσεύει, από σήμερα κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπήρξε απελευθερωτική πρωτοβουλία. Η συγκρότηση της Αυτόνομης και  Ανοιχτής Προοδευτικής Κίνησης Πολιτών για τον Κορυδαλλό είναι πραγματικότητα.
Το κάλεσμά μας, απευθύνεται ιδιαίτερα στους συμπολίτες μας δημιούργησαν το 2014 το σημαντικό ποσοστό του 14,5% και συνεπώς αντιλαμβάνονται ιδιαιτέρως το κενό που έχει δημιουργηθεί. Απευθύνεται ιδιαιτέρως και σε όσους το 2014 έκαναν την επιλογή του (23,5%) «ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» θεωρώντας, εσφαλμένα – όπως αποδείχτηκε- ότι ψηφίζουν το αντίπαλο δέος, γιατί υπήρξαν πολλοί προοδευτικοί συμπολίτες μας, οι οποίοι σήμερα νιώθουν προδομένοι. Απευθύνεται ιδιαιτέρως στη νέα γενιά της πόλης μας και στους ανθρώπους των γραμμάτων και του πολιτισμού, που έχουν κάθε λόγο, να δημιουργήσουν υγιείς προϋποθέσεις έκφρασης και συμμετοχής. Απευθύνεται σε όλους τους δημοκράτες πέρα από δευτερεύουσες διαφορές, που τους καλούμε σε συμμετοχή και συνδημιουργία για την υπόθεση της πόλης.
Στην απόπειρα για επικαιροποίηση του προγράμματός μας, έχουμε πλεονέκτημα, γιατί «γνωρίζουμε και μας γνωρίζουν», η επεξεργασία μας είναι προχωρημένη και οι δημόσιες διατυπώσεις μας παραμένουν ισχυρές. Τις επόμενες μέρες οι προγραμματικές κατευθύνσεις θα τεθούν σε ανοιχτή διαβούλευση.
Επιλέγουμε συνειδητά την ανοιχτή δημοκρατική δράση, τη δημοσιότητα και τη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας μας, την ανοιχτή δημοκρατική διαδικασία στον τρόπο λήψης αποφάσεων, με κυρίαρχο πάντα το ρόλο των συνελεύσεων.
Η συνεργασία, η αλληλεπίδραση, ο  α ν ο ι χ τ ό ς χαρακτήρας της λειτουργίας μας είναι στοιχείο του DNA μας. Διεκδικούμε καθημερινές, δυναμικές, συναντήσεις, φυσικές συμμαχίες και επιδιώκουμε όλες τις εφικτές προγραμματικές συμφωνίες που απορρέουν από την προοδευτική στόχευση και ταυτότητα μας.
Προγραμματικά σημεία και αναφορές:
H Απλή Αναλογική και το νέο θεσμικό πλαίσιο «Κλεισθένης Ι» αποτελούν  μια δημοκρατική τομή η οποία κινείται στην κατεύθυνση ενίσχυσης της τοπικής δημοκρατίας, της συμμετοχής των πολιτών, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.
Επιδιώκουμε ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο βασισμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνιας με σεβασμό στο περιβάλλον και βελτίωση της πρόσβασης των πολιτών σε υψηλής ποιότητας δημόσια αγαθά.
Τοποθετούμαστε με ενεργό αντιφασιστικό χαρακτήρα βρισκόμαστε σταθερά απέναντι  στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά,  τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία, υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιωμάτα.
Η εφαρμογή κοινωνικής και πολιτιστικής – πολιτισμικής πολιτικής (υγεία, παιδεία, αλληλεγγύη), με την ενίσχυση δημοτικών και κοινωνικών υπηρεσιών με σταθερές και πλήρους απασχόλησης θέσεις εργασίας.
Η προώθηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας ως εναλλακτικού οικονομικού παραδείγματος, που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη πολιτικών απασχόλησης, ενισχύοντας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο την κοινωνία των πολιτών και το κοινωνικό της κεφάλαιο.
Η θεσμοθέτηση της τακτικής λογοδοσίας.
Η χρηστή και διαφανής διαχείριση του δημοσίου χρήματος, με την αξιοποίηση και διάχυση νέων τεχνολογιών για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.
Είναι όμως καθαρό από το ιδρυτικό μας ντοκουμέντο ότι θεωρούμε πως στην πόλη υφίσταται ζήτημα διαστρέβλωσης της θεσμικής λειτουργίας, ουσιαστικό ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, το οποίο θέτουμε με έμφαση, όπως δεν έχει γίνει ως τώρα.     Η παραπάνω επισήμανση, είναι ιδιαίτερος άξονας αναφοράς που θα  θα χαρακτηρίσει την φυσιογνωμία των επιχειρημάτων που θα αναπτύξουμε στην εκλογική περίοδο.
Συνεπώς, η ριζική ανανέωση που ασφαλώς χρειάζεται η πόλη μας δεν είναι θέμα ηλικιών ούτε μηχανικής αντικατάστασης ενός μεγάλου ποσοστού μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι θέμα ουσιαστικής ανατροπής ενός ισχυρού καθεστώτος.
ΑΝΑΝΕΩΣΗ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην προκειμένη περίπτωση είναι αλληλένδετοι αναγκαίοι όροι, για να δώσουμε πάλι ώθηση στα όνειρα των ανθρώπων της πόλης.
Απαλλαγήκαμε σήμερα από την ευθύνη της σιωπής και
αναλάβαμε την ευθύνη του ρόλου μας.

ΕΝΕΡΓΑ ΔΥΝΑΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ
Αυτόνομη και Ανοιχτή
Προοδευτική Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών 
για τον Κορυδαλλό