7.2.19

Το ΟΧΙ της Καίτης Κυλάκου στην "πρόταση για Κασιμάτη". (Ολoκληρη η δήλωση)

ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙΤΗΣ ΚΥΛΑΚΟΥ 

Φίλες και Φίλοι 

Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες 

Είχα την τιμή να είμαι υποψήφια Δήμαρχος με την Ανοιχτή Δημοτική Κίνηση Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις: 2006, 2010 και 2014. Με κύριο άξονα της δράσης μας το σύνθημα Αντιστεκόμαστε- Διεκδικούμε- Συμμετέχουμε πετύχαμε να σταθούμε απέναντι στο αυτοδιοικητικό κατεστημένο της πόλης που ανακυκλώνεται το ίδιο και το ίδιο εδώ και τριάντα χρόνια και να είμαστε μια διακριτή, αριστερή, ριζοσπαστική και οικολογική Δημοτική Κίνηση στην πόλη. 

Το «Πάμε Αλλιώς», γεννήθηκε ως δύναμη αμφισβήτησης, γεννήθηκε ως δύναμη ριζοσπαστική για την πόλη από τους πολίτες της. 

Γεννήθηκε με αίτημα την ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, ως δύναμη διαφάνειας και κοινωνικού έλεγχου. 

Το «Πάμε Αλλιώς» κουβάλησε τις ελπίδες των πολιτών και εκατοντάδες σύντροφοι/σσες και συναγωνιστές/στριες όλα αυτά τα χρόνια έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε αυτή την πορεία. 

Στη παρουσία μας αυτή σημαντική συμβολή είχε και η διεύρυνση και συμπαράταξη που πετύχαμε στις εκλογές 2014 με τους συναγωνιστές/στριες του κύριου κορμού της αυτο-οργάνωσης «16χρονη πόλη», και του προερχόμενου από την αριστερά και πρώην υποψήφιου Δήμαρχου Απ. Συρίγου. Η συμπαράταξη αυτή αποτυπώθηκε με διαδικασίες διαλόγου και απόλυτης διαφάνειας σε κοινή προγραμματική διακήρυξη σε αντίθεση με άλλες γνωστές κατά καιρούς διαρκείς – επαναλαμβανόμενες συγκολλήσεις και αποκολλήσεις «αυτοδιοικητικών συμμαχικών σχημάτων και συμπράξεων» που δημιουργήθηκαν σε αυτή την πόλη με αποκλειστικό σκοπό τη διαχείριση και νομή της εξουσίας. Πέντε χρόνια μετά οι σύμμαχοι μας εξακολουθούν να συμπορεύονται μαζί μας και αποδεικνύουμε στην πράξη ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα σε μια τακτική καιροσκοπική σύμπραξη και σε μια προγραμματική συμφωνία με προοπτική 

Στα δεκατρία αυτά χρόνια της κοινής διαδρομής μας κύριο μέλημά μου ήταν ν΄ ανταποδώσω την τιμή που μου κάνατε να με στηρίζετε και ταυτόχρονα να ανταποκριθώ με όλες τις δυνάμεις μου στην ευθύνη που μου αναθέσατε. Βαρύ το φορτίο, αλλά συναρπαστικό το ταξίδι και οι σταθμοί του. Αντέξαμε όλα αυτά τα χρόνια , παρά τις αντίθετες προβλέψεις εχθρών και φίλων. Σας διαβεβαιώνω ότι το καράβι ήταν και εξακολουθεί να είναι γερό σκαρί και πλήρωμα και επιβάτες στις θέσεις τους για να βρίσκουν τον τρόπο και στο μέλλον να ανοίγονται με ασφάλεια στη "θολή γραμμή των οριζόντων", όπως λέει και ο ποιητής. Σε αυτή την πορεία, δεν διαλέξαμε αντιπάλους αλλά τους βρήκαμε. Έτσι χτίστηκαν οι σχέσεις μας, έτσι δημιουργήθηκαν και οι σχέσεις αμφισβήτησης και οι όποιες σχέσεις αντιπαράθεσης με τις κατά καιρούς κυρίαρχες αυτοδιοικητικές δυνάμεις της πόλης. Δεν είναι κάτι προσωπικό. Είναι άλλωστε γνωστό, ότι υπερψήφισα, παρά τη δριμεία κριτική και τις ενστάσεις μου τον φετινό προϋπολογισμό του Δήμου, προτάσσοντας την ανάγκη της ουσίας και όχι την ανάγκη της πολιτικής σκοπιμότητας. Οι προσωπικές σχέσεις από πλευράς μου διαμορφώνονται, με όλους/ες, σε πνεύμα ευγένειας – μέχρι παρεξηγήσεως. 

Με κάθε ειλικρίνεια και κοιτώντας τον κάθε ένα και την κάθε μία από σας στα μάτια, σας ενημερώνω, όπως και σε δημόσιες τοποθετήσεις μου έχω αναφέρει και το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ότι στις δημοτικές εκλογές Μαϊου 2019 δεν επιθυμώ να είμαι υποψήφια Δήμαρχος και παράλληλα με βρίσκει σταθερά αντίθετη η "συζητούμενη πρόταση" να συμπράξει το "Πάμε Αλλιώς" με τις δυνάμεις της παρούσας δημοτικής αρχής, που διαχρονικά έχω/ουμε αντιπολιτευθεί. Πολύ περισσότερο που σήμερα δεν υφίστανται οι όροι και οι προϋποθέσεις για μια προγραμματική συμφωνία με βάθος και προοπτική και με αριστερό και ριζοσπαστικό πρόσημο και αποτύπωμα.Με απόλυτο σεβασμό σε κάθε διαφορετική άποψη ή προσέγγιση θα θελα να σας διαβεβαιώσω ότι η πορεία του "Πάμε Αλλιώς" μέχρι σήμερα δεν είναι διαπραγματεύσιμη και η δική μου πορεία είναι ταυτισμένη εκ των πραγμάτων με αυτή του "Πάμε Αλλιώς". 

Θα συνεχίσω να είμαι παρούσα και ενεργή σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής μας και πάντα δίπλα στις αγωνίες, τις ελπίδες και τα όνειρα των δοκιμαζόμενων συμπολιτών/σσων μου. 

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς, σε κάθε συμπολίτη και συμπολίτισσα 

Κορυδαλλός , 6-2-2019 

Καίτη Κυλάκου 

Επικεφαλής Δημοτική Σύμβουλος "Πάμε Αλλιώς"

[Πηγή: το ιστολόγιο "Πάμε Αλλιώς" ]