22.2.19

Σημειώσαμε με κόκκινο ότι είπε ο κ. Νίκος Φίλης για όσα συμβαίνουν στον Κορυδαλλό.


Στις 12 Φεβρουαρίου, πριν από 10 ημέρες ο Νίκος Φίλης μίλησε στο ραδιόφωνο στον News24/7 (μπορείτε να ακούσετε) και παρακολουθώντας σχημάτισα τη γνώμη ότι καθόλου δεν συμφωνεί με όσα γίνονται εδώ στον Κορυδαλλό. 

Αντιθέτως, όσα αναφέρει, (με κόκκινο) στην απομαγνητοφώνηση είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με την άποψή του, αποτελούν ένα δείγμα υγείας. 
Ο κύριος Φίλης, με τη συνέπεια και την ευθύτητα που τον διακρίνει κερδίζει την εκτίμηση των ανθρώπων, ίσως βέβαια να χάνει μερικούς ανθρώπους - υποστηρικτές-, διότι οι υποστηρικτές αγαπούν συνήθως το κράτος, την εξουσία και υποστηρίζει εκείνους που την έχουν για λόγους γνωστούς και ευνόητους.

Όμως, όπως πηγαίνει το πράγμα, ίσως πολύ γρήγορα η δικαίωση των λόγων του να υπερβεί σε μέγεθος την εκτίμηση των λόγων του. Για τον Πάνο Καμμένο:
"Τα διαζύγια προκύπτουν όχι όταν το θέλει κάποιος αλλά όταν οι εξελίξεις το επιτρέπουν. Ο κ. Καμμένος κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια πολιτικής επιβίωσης. Εκτιμώ ότι ο κ. Καμμένος πάει όλο και δεξιότερα. Προσπαθεί να κερδίσει από τις τάξεις των εθνικιστών, των όψιμων μακεδονομάχων, εκεί συνωστίζονται πολλές πολιτικές δυνάμεις, είναι μικρός ο χώρος για να πάρει το κομμάτι που του χρειάζεται για να επιβιώσει. Η ακροδεξιά υπάρχει και μέσα στη ΝΔ. Σ' αυτό τον αστερισμό συνωθείται και ο κύριος Καμμένος.
Για τον διάλογο με το ΚΙΝΑΛ:
"Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να διαμορφώσει το σύγχρονο πρόσωπο της αριστεράς και να διαμορφώσει συμμαχίες στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο. Πριν τις εκλογές δεν είναι εύκολο να γίνει διάλογος με το ΚΙΝΑΛ γιατί έχει επικρατήσει η άποψη Βενιζέλου για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή για στρατηγική νίκη της ΝΔ. Το ΚΙΝΑΛ ως χώρος του κέντρου πρέπει να επιδιώξουμε να έχει προγραμματική συνάντηση με εμάς. Θα γίνει διάλογος με βάση τη νέα πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί μετά τις εκλογές. Σε μια διαιρετική τομή νεοφιλελευθερισμός/κοινωνικό κράτος το ΚΙΝΑΛ πρέπει να έρθει στην όχθη του κοινωνικού κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε μπορεί ούτε πρέπει, να γίνει ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Μιλάμε για συνεργασία με δυνάμεις που δεν θα ενταχθούν οργανικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
Για τους μελλοντικούς στόχους:
Η κατάσταση δεν επιτρέπει συγκλίσεις στο κέντρο, αλλά προγραμματικές συγκλίσεις. Το πολιτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να λαμβάνει υπόψιν την κατάσταση μέχρι το 2022 αλλά και να την υπερβαίνει. Πρέπει να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα αλλά στην ώρα τους. Η αναδιαμόρφωση του δημόσιου τομέα, η ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους, οικολογικές προτεραιότητες είναι βασικά θέματα που πρέπει να συζητήσουμε"
Για τις εκλογές:
"Εκλογές πρέπει να γίνουν όταν υπάρχει η δυνατότητα χωρίς συγχύσεις να εκφραστεί η λαϊκή βούληση. Φυσικά υπάρχει το όριο της εξάντλησης της τετραετίας αλλά εφόσον υπάρχουν οι τεχνικές δυνατότητες μπορεί να είναι και άλλη η ημερομηνία, εννοώ τον Μάιο. Δεν ωφελεί σε τίποτα το εμπάργκο στον ΣΚΑΙ που συχνά λειτουργεί σαν κομματικό κανάλι, αλλά αυτό δεν πρέπει να μας κάμπτει, πρέπει να ακούγεται η φωνή μας παντού. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ηττηθεί εκλογικά δεν θα υπάρξουν αναταράξεις αλλά ένας χρήσιμος πολιτικός προβληματισμός, δεν θα τεθεί θέμα ηγεσίας" και κατέληξε λέγοντας: "Αγωνίζομαι και πιστεύω ότι θα υπάρξει άλλη μια τετραετία για τον ΣΥΡΙΖΑ".


Υπέρ της επαναδιαπραγμάτευσης των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα και της άρσης του εμπάργκο στον ΣΚΑΙ τάχθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.


Το καινούριο έρχεται

ΓΟΥΡΔΟΡΟΔΟΜΠΛΕ