8.11.11

2011, όταν τα ΜΜΕ αντικατέστησαν τα τανκς

Μείωση μισθών, κομμένα δώρα, η ανεργία καλπάζει, φόροι που πέφτουν σαν καρπαζιές στον λαό...

Όλα πηγαίνουν προς το χειρότερο, ο λαός πλήρωνει και ξαναπληρώνει για τους υπόλοιπους, τους άλλους, τους ελάχιστους.

Και φτάνουμε στο "κούρεμα", που συνοδεύεται με επανακεφαλαίωση των τραπεζών (ουσιαστικά μιλάμε για εθνικοποίηση των τραπεζών η οποία αποτελεί και μονόδρομο μιας και όλοι θυμόμαστε που πήγαν ή πιο σωστά που δεν πήγαν τα χρήματα που έλαβαν οι τράπεζες ως λευκή επιταγή από την κυβέρνηση Καραμανλή).

Η "αναμόχλευση" περιορίζεται (τουλάχιστον εδώ οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε αποδεκτή κατάσταση) αλλά η περιουσία τους σε ακίνητα είναι ξεκάθαρα εικονική (μιας και η πραγματική αξία τους βρίσκεται δύο ή και τρεις φορές κάτω από την "αναγραφόμενη", αυτός είναι και ο πραγματικός λόγος που έχουν παγώσει τους πλειστηριασμούς, όχι για τον λαό).

Η κρατικοποίηση των τραπεζών δεν μπορεί να αποφευχθεί μιας και οι ίδιες δεν δείχνουν να εχουν σκοπό ή δεν μπορούν να στηρίξουν την οντότητα τους.

Μετά την πολύ κακή κατασταση που έχει πριέλθει η χώρα τίποτα δεν δείχνει ικανό να προστατέψει το καθεστώς των τραπεζών εκτός από μία "ανατροπή".

Σε άλλες εποχές οι ανατροπές γίνονταν με τανκς (αν και η ιδιαίτερη συμπεριφορά της Αστυνομίας την Κυριακή και την Δευτέρα που μας πέρασε καθώς και η ξαφνική αλλάγη στις ένοπλες δυνάμεις ξυπνούν θυμισες), αλλά για το 2011 και μάλιστα σε κράτος της ΕΕ αυτό φαντάζει αδύνατο...

Κι όμως τα ΜΜΕ που ως τότε κοιμούνται αλλά και πατρονάραν, θα μπορούσε να πει κανείς, τα ως τώρα αντιλαικά μέτρα ξυπνούν και ξεσπούν με τρομερή μανία κατά του πρωθυπουργού και μόνον όταν συμφώνησε στην επανακεφαλαίωση. Αιτία του κακού και ρίζα για όλα σε αυτή την χώρα σε μία και μόνο στιγμή ένας άνθρωπος! Έφυγε χθες, σήμερα;

Σήμερα λοιπόν, τα ΜΜΕ, μας τάζουν να παρακαλλάμε έναν άνθωπο των τραπεζών να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας μας. Οι πολιτικοί πετούν την καυτή πατάτα ο ένας στον άλλο και κάνεις δεν δείχνει πρόθυμος αλλά ούτε και συζητά την επανακεφαλαίωση των τραπεζών που θα διασφάλιζε τις καταθέσεις των "μικροελλήνων"...

Κάποιοες αποφάσεις θέλουν να πάρουν, αλλά κανείς πολιτικός δεν θέλει να συνδεθεί με αυτές. Ο ΓΑΠ θα προχωρούσε στην επανακεφαλαίωση των τραπεζών αλλά ανατράπηκε η επιλογή και η ρότα του.

Τι είναι αυτό που θα προχωρήσουν άλλοι πολιτικοί μας αλλά δεν θέλουν όπως φαίνεται κανείς τους να χρεωθεί τις επιλογές αυτές;;;

Είναι ξεκάθαρο πως όπως κάποτε υπήρχε το κώνειο, τα άρματα κτλ εμείς ζήσαμε μία ανατροπή προιόν των ΜΜΕ (και τα οποία μάλιστα κατάφεραν ότι κατάφεραν στην δύση τους μιας και πλέον αποτελούν παρελθόν καθώς η μία εφημερίδα κλείνει μετά την άλλη και οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν χάσει τα πρωτεία της ενημέρωσης από τα νέα ηλεκτρονικά μέσα!!!).

Υ.Γ. Από την αλήθεια της ρητορείας προτιμώ τη ρητορεία της αλήθειας