1.2.09

3 μήνες διορία από το ΣτΕ προς το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. να κατεδαφιστεί το αυθαίρετο Κέντρο Διανομής στο Όρος Αιγάλεω στον Κορυδαλλό.

Η ανάρτηση που ακολουθεί είναι κλεμμένη από το "Πάμε Αλλιώς":

Η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας για το Κέντρο Διανομής ΔΕΗ στο Σχιστό Άνω Κορυδαλλού δίπλα στα παλαιά Λατομεία
To ΣτΕ δικαιώνει τον Αγώνα ενάντια στο Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ στα παλαιά λατομεία και καλεί τον Υπουργό Περιβάλλοντος να εφαρμόσει τα νόμιμα και να κατεδαφίσει το Κέντρο. Το ίδιο πρέπει να πράξει και ο Νομάρχης Πειραιά.

Προσοχή!!! Μεγάλη νίκη και δικαίωση μιας σκληρής και παρατεταμένης αντίστασης των κατοίκων του ΄Ανω Κορυδαλλού και του Σχιστού αποτέλεσε ήδη η πριν 2,5 εκδοθείσα απόφαση της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας 1889/2006, με την οποία η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε το Κέντρο Παράνομο και Αυθαίρετο. Με την απόφαση αυτή του ανωτάτου δικαστηρίου , που αποτέλεσε σταθμό για τηνπροστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών, ηττήθηκε η αντιδημοκρατική τακτική του ψεύδους και της κατασυκοφάντησης της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα που ακολούθησαν οι κατέχοντες την Δημοτική Εξουσία.

Πρόσφατα το Τριμελές Συμβούλιο του Συμβουλίου Επικρατείας με το 89/2008 πρακτικό συνεδριάσεώς του καλεί την Διοίκηση να συμμορφωθεί με την 1889/2006 απόφαση της Ολομέλειας και να προβεί στην κατεδάφιση του αυθαίρετου Κέντρου Διανομής της ΔΕΗ.