2.2.09

Πλατεία-πεζόδρομοι=parking

Έχουν μετατραπεί οι πεζόδρομοι και οι πλατείες σε parking λεωφορείον (σχολικό) και μάλιστα ξεδιάντροπα. Υπάρχει και μη σύννομη με τον ΚΟΚ σήμανση που αναφέρει κι ένα «ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.». Τι εννοεί; Διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας; ή μήπως το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού; Κι αν είναι το δεύτερο γιατί στον χώρο δεξιά απο το «ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ.» δεν υπάρχει ο Αριθμός της Απόφασης;

Όπως και να χει, ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο καμιάς εταιρίας μπορεί να αποφασίζει για τους δημόσιους και κοινόχρηστους χώρους του Δήμου Κορυδαλλού αλλά ούτε και το Δημοτικό συμβούλιο έχει εξουσία από Νόμο να αποφασίζει να παράσχει πεζόδρομους και πλατείες για Parking σε ιδιώτες.

Το να δοθεί άδεια (ύπαρξη ανοχής) σε συγκεκριμένο σχολικό να αποβιβάζει και επιβιβάζει μαθητές στον πεζόδρομο είναι αποδεκτό. Όμως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό (πέρα του παράνομου) να σταθμεύει ολόκληρο λεωφορείο σε πεζόδρομο ούτε κατά την αναμονή αλλά πολύ περισσότερο νυχθημερόν.

Περισσότερο βέβαια προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αστυνομίας που έβαλε –σωστά- χαρτάκια στα αυτοκίνητα στην συγκεκριμένη περιοχή (για μη κατάληψη πεζοδρομίου), έχει επιδοθεί σε τρελό σαφάρι κόβοντας πολλές κλήσεις την ίδια στιγμή που στην ίδια γειτονιά, στην οδό τραπεζούντος, ο πεζόδρομος κι η πλατεία είναι σε διαρκή κατάληψη.

Παλαιότερα με σχολικά: (i) & (ii)