27.2.09

Απομάκρυνση των Φυλακών τώρα!

Με μια δυνατή συγκέντρωση φώναξαν σήμερα οι πολίτες της πόλης για την απομάκρυνση των φυλακών από τον Δήμο Κορυδαλλού! Ένα αίτημα δεκαετιών γίνεται περισσότερο επίκαιρο από ποτέ!

Η πόλη μας έγινε για ακόμη μια φορά το επίκεντρο αρνητικής δημοσιότητας εξαιτίας των τελευταίων γεγονότων με την κινηματογραφική απόδραση κρατουμένων με ελικόπτερο από τον προαύλιο χώρο των φυλακών και με δεκάδες πολίτες να γίνονται μάρτυρες αυτής!

Πόσα χρόνια θα πάρει στην ελληνική πολιτεία και στα κόμματα να κατανοήσουν πως δεν είναι δυνατόν να συνεχίσει να στεγάζεται το μεγαλύτερο σωφρονιστικό ίδρυμα της χώρας μέσα στον οικιστικό ιστό μιας πόλης 100.000 κατοίκων και πλέον;!

Επί δεκαετίες οι πολίτες φωνάζουν για την απομάκρυνση των φυλακών που γειτνιάζουν με τα σχολεία και τα γήπεδα που παίζουν μικρά παιδιά, για την υποβάθμιση μιας ολόκληρης περιοχής που έχει καταφέρει παρά τις αντιξοότητες να γίνει οδηγός ανάπτυξης για τα Δυτικά προάστια και όχι μόνο! Για τους πολίτες που ξυπνάνε και κοιμούνται με την “στρατιωτική παρουσία” έξω από τα σπίτια τους, για τους πολίτες που στοχοποιούνται πρώτοι!

Σταματήστε κύριοι να υποβαθμίζετε την ποιότητα ζωή μας! Σταματήστε να παίζετε με την λογική και την αντίληψη μας, Θέλουμε πίσω την πόλη μας! Θέλουμε να βάλουμε πράσινο εκεί που εσείς σηκώσατε τοίχους, θέλουμε περισσότερες παιδικές φωνές και ελευθερία εκεί που εσείς παίρνετε καθημερινά παρουσίες!

Ζητάμε πολλά;

Απομάκρυνση των Φυλακών Τώρα!!

πηγή: Τοπικό Συμβούλιο Νέων Κορυδαλλού