6.11.10

"Οικολόγοι πράσινοι" βάζουν πλάτη σε παράνομη κοπή δέντρου;

Στον Δήμο Κορυδαλλού έχουν κοπεί-εξαφανιστεί κακ καεί εκατοντάδες δέντρα τα τελευταία χρόνια. Ένα από τα τελευταία ήταν στα πέντε μέτρα από το Δημαρχείο, για το οποίο αναρωτηθήκαμε αν "Παρέα με οικολόγους τα δέντρα κόβονται καλύτερα;" κι έτσι λίγες μέρες μετά ήρθε το Δελτίο Τύπου από τους Οικολόγους Πράσινουςνα βάλει πλάτη στην παράνομη κοπή του δέντρου και να προσπαθήσει να δώσει άλλοθι για το έγκλημα αυτό!!!

Η λεύκα, αυτή, βρισκόταν ακριβώς πέντε μέτρα από το Δημαρχείο και δεν ευσταθεί κάμια δικαιολογία τύπου "κόπηκε επειγόντως" αφού σε καθημερινή βάση το δέντρο βρισκόταν σε θέα όλων των εργαζομένων και αιρετών στον Δήμο και αν το δέντρο είχε οποιοδήποτε πρόβλημα θα μπορούσαν να έχουν εγκαίρως ασχοληθεί με αυτό.

Η διαδικασία για την κοπή δέντρου ορίζεται από την σχετική Νομοθεσία και αυτή ισχύει, αρέσει δεν αρέσει στους οικολόγους πράσινους οι οποίοι δεν έχουν το αυτοδίκαιο σε σχέση με τα δέντρα πολύ περισσότερο μάλιστα με την κοπή τους!!!"Η Δημοτική Κίνηση «πράσινο» - Για την Οικολογία» και, μέσω αυτής, η Πολιτική Κίνηση Οικολόγων Πράσινων Κορυδαλλού προχώρησαν στην δωρεά μιας μουριάς στην Δημοτική Αρχή της πόλης. Το δένδρο πρόκειται να φυτευθεί έμπροσθεν του Δημαρχείου, στην θέση άλλου το οποίο κόπηκε επειγόντως λόγω προχωρημένης διάβρωσης από μύκητα."

Υ.Γ.1 ο κ. Χουρσαλάς ακόμη δεν μας έχει απαντήσει (σε εμάς, στην 16χρονη πόλη & στο Πάμε Αλλιώς) γιατί έκοψαν τα πέντε πέυκα από το τριγωνάκι στην οδό Καραολή & Δημητρίου, μία ημέρα μετά την δέσμευση του ίδιου του Δημάρχου μας κ. Κασιμάτη στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ότι θα φυτέψουν τις δύο Καζουαρίνες που έκοψαν κάποιες μέρες νωρίτερα από την οδό Αγίου Γεωργίου στην θεση τους κτλ κτλ...

Υ.Γ.2 το παρών στάλθηκε με e-mail στους Οικολόγους Πράσινους σήμερα στις 2:13