19.11.10

Αιγάλεω-Ποικίλο, βουνό-έκλπηξη

H Ειρήνη Βαλλιανάτου είναι Βιολόγος, Δρ. Συστηματικής Βοτανικής – Φυτοκοινωνιολογίας, Προϊσταμένη του Διομήδειου Βοτανικού Κήπου. Με κλικ εδώ θα δείτε το κείμενο "το Αιγάλεω-Ποικίλο: Η κρυμμένη βιοποικιλότητα σε ένα βουνό-έκλπηξη" το οποίο υπογράφει και προορίζεται να δημοσιευθεί στο περιοδικό της «Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης» «Η Φύση».

Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη και η εκπόνηση επιστημονικής μελέτης της ίδιας για την χλωρίδα του Αιγάλεω – Ποικίλου που θα δημοσιευθεί σε διεθνές βοτανικό περιοδικό.
Η συμβολή της, στην επιστημονική τεκμηρίωση της πρότασής μας για τον χαρακτηρισμό του ορεινού όγκου και της λίμνης ως περιοχής προστασίας της φύσης και την υπαγωγή της σε νομικό καθεστώς περιβαλλοντικής προστασίας, είναι ανεκτίμητη.

Η υποστήριξη των δράσεων των περιβαλλοντικών οργανώσεων και κινήσεων από ειδικούς επιστήμονες (δασολόγους, βιολόγους, βοτανικούς, νομικούς, πολεοδόμους, ιστορικούς, γεωλόγους κ.α.) τις καθιστά πιο ποιοτικές και πιο αποτελεσματικές.

Σ’ έναν σύνθετο κόσμο που μεταβάλλεται με ταχείς ρυθμούς και σ’ ένα περιβάλλον όπου επικρατούν οι χυδαίοι κανόνες της αγοράς, όπου εμπορευματοποιούνται ακόμη και στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά, όπως ο αέρας, το νερό, η φύση, οι δημόσιοι χώροι, η γνώση, η πληροφορία κ.α. οι επιστήμονες και οι διανοούμενοι δεν μπορούν να παραμένουν παθητικοί παρατηρητές των καταστροφών που συντελούνται γύρω τους.
Ας είναι το σημείωμα αυτό δημόσια πρόσκληση για να ενώσουν και άλλοι μαζί μας τις φωνές τους.

Συντονιστικό Φορέων για την Προστασία του Αιγάλεω – Ποικίλου και λίμνης Κουμουνδούρου.

πηγή: διαρκής κίνηση Χαϊδαρίου