27.6.14

δεν είναι ο σωφρονισμός αλλά η εκδίκηση και η τιμωρία...

Η ανακοίνωση των κρατουμένων: "Το υπουργείο θέλει να φτιάξει μια φυλακή μέσα απ' τη φυλακή, χωρίς δικαιώματα, χωρίς επισκεπτήρια, χωρίς μεροκάματα, χωρίς άδειες...

Σκοπός του υπουργείου", προειδοποιούν, "δεν είναι ο σωφρονισμός αλλά η εκδίκηση και η τιμωρία.

Όταν στερείς από κάποιον το δικαίωμα στην ελπίδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τον κάνεις χειρότερο.

Οι φυλακές τύπου Γ δεν είναι φυλακές ύψιστης ασφαλείας, είναι φυλακές υψίστης απελπισίας.

Γι' αυτό", επισημαίνουν "δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο δικαιοσύνης προσπαθεί να περάσει το νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι, για να μη συναντήσει τις αντιδράσεις όχι μόνο των κρατουμένων αλλά και όλων των συνειδητοποιημένων και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων" Στη συναυλία (18/6/2014), στο θέατρο βράχων στον Βύρωνα, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις φυλακές υψίστου ασφαλείας και τάχθηκε υπέρ των δράσεων και εκδηλώσεων ώστε να μην περάσει αυτό το αίσχος.

Πρότεινε να καλέσει ο ίδιος κι άλλους καλλιτέχνες σε μια μεγάλη συναυλία ενάντια στον νέο τύπο φυλακών.  Η ανακοίνωση των κρατουμένων αναφέρει: "Το υπουργείο θέλει να φτιάξει μια φυλακή μέσα απ' τη φυλακή, χωρίς δικαιώματα, χωρίς επισκεπτήρια, χωρίς μεροκάματα, χωρίς άδειες... Σκοπός του υπουργείου", προειδοποιούν, "δεν είναι ο σωφρονισμός αλλά η εκδίκηση και η τιμωρία. Όταν στερείς από κάποιον το δικαίωμα στην ελπίδα, το μόνο σίγουρο είναι ότι τον κάνεις χειρότερο. Οι φυλακές τύπου Γ δεν είναι φυλακές ύψιστης ασφαλείας, είναι φυλακές υψίστης απελπισίας. Γι' αυτό", επισημαίνουν "δεν είναι τυχαίο ότι το υπουργείο δικαιοσύνης προσπαθεί να περάσει το νομοσχέδιο μέσα στο καλοκαίρι, για να μη συναντήσει τις αντιδράσεις όχι μόνο των κρατουμένων αλλά και όλων των συνειδητοποιημένων και ευαισθητοποιημένων ανθρώπων"