4.6.14

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ


Χθες, 3 Ιουνίου 2014, το πρωί συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοραή του Πειραιά (Δημοτικό Θέατρο) μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί από τους Δήμους του Πειραιά, για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στις συγχωνεύσεις σχολείων που έχουν ήδη εξαγγελθεί και εκείνες που σχεδιάζονται για το μέλλον.

Οι συγχωνεύεις αυτές, εκτός των άλλων, θα έχουν ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν στη συνέχεια πορεία στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά, όπου αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Διευθυντή.

Στη συνάντηση παρέστησαν εκπρόσωποι διδασκόντων και γονέων, οι βουλευτές κ.κ. Ε. Βαμβακά (ΣΥΡΙΖΑ) και Δ. Μανωλάκου (ΚΚΕ), ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χ. Βρεττάκος, δημοτικοί σύμβουλοι κλπ.

Στο μεταξύ, οι μικροί μαθητές και οι γονείς τους δεν σταμάτησαν στιγμή να διατρανώνουν την αποφασιστικότητά τους με συνθήματα στα πεζοδρόμια μπροστά και απέναντι από το κτήριο της Διεύθυνσης.

Το μεσημέρι η συνάντηση ολοκληρώθηκε και οι συγκεντρωμένοι επέστρεψαν συντεταγμένα στην Πλατεία Κοραή, όπου διαλύθηκαν, δίνοντας ραντεβού για τις επόμενες κινητοποιήσεις ενάντια στις συγχωνεύσεις.

Υ.Γ. οι Δήμαρχοι που έδιναν έως μία πριν των εκλογών συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για τα σχολεία που είναι σημερα;;;