12.1.12

Όργιο νοθείας και κλοπής στα καύσιμα.

Σε συνεχή εξέλιξη και παρουσία βρίσκεται το όργιο νοθείας και κλοπής στα καύσιμα. Το 2010 με έναν πολύ απλό τρόπο αναδείξαμε με την βοήθεια ενός διαβαθμισμένου μπετονιού στο πανελλήνιο την κλοπή στην ποσότητα καυσίμου που έφερε ντόμινο στην αγορά.

Ας δούμε που βρισκόμαστε τώρα: Σήμερα πλέον σπάνια κλέβει ο μετρητής ποσότητας σε λίτρα μιας και το μάτι του αγοραστή πάει εκέι. Σήμερα κλέβει ο μετρητής των χρημάτων!!! (πχ: βάζουμε 10 λίτρα σε ένα μπετόνι με τιμή 1,80/lt. Το μπετόνι πέρνει την σωστή ποσότητα την οποία αναγράφει και η αντλία σωστά. Όμως 10λίτρα επί 1,80 μας κάνει κανονικά 18,00 ΕΥΡΩ κι όχι 20,00 που γράφει ο μετρητής!!!

Τα λίτρα σωστά αλλά ο πολαπλασιασμός λάθος. Να φανταστεί κανείς πως αυτό το έχουμε αντιμετωπίσει και σε αυτόματους πωλητές αλλά και αλλού. Συγκεκριμένα σε πάρα πολύ ακριβό βενζινάδικο ιδιαίτερα κοντά, σχεδόν, δίπλα στο ομώνυμο διϋλιστήριο της εταιρίας του όπου μάλιστα το καύσιμο που μας πούλησε δεν ήταν και αυτό της μάρκας του... (βρε γατάκια, που το ξέρουμε ε; πολύ απλά τα ταξί όταν βάζουν πετρέλαιο παραγωγής από το κοντινό διϋλιστήριο βγάζουν σχεδόν 15% με 20% πιο πολλά χιλιόμετρα από όσα από το άλλο... πέρα από την αύξηση στην τραχύτητα του θόρυβου έλλειψη λείπανσης και αξημένων θειόντων, όπως λέμε ναυτιλιακό πετρέλαιο...) αλλά που επιπλέον έκλεβε και το ρολόι του πολαπλασιασμού, δηλαδή στα χρήματα!!!