17.9.09

Σε ποιούς τα λέτε αυτά κύριε Φίλη; για τα μπάζα...

Το άρθρο που ακολοθεί είναι από την 16χρονη πόλη κι αφορά τη χωρίς όριο συνεργασία και το μεγαλύτερο ναυάγιο της δήθεν ανεξάρτητης Δημοτικής πολιτικής του κ. Κασιμάτη και της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τον κ. Ιωαννίδη. Υπάρχει παρελθόν και σίγουρα συνέχεια...

Tην αστειότητα του Αντιδήμαρχου κυρίου Φίλη, απαντούμε ΕΜΕΙΣ! Γιατί υπάρχουν στην πόλη ελεύθεροι πολίτες. Που δεν χρωστούν σε κανέναν!

Απόσπασμα από την συνέντευξη του κυρίου Μιχάλη Φίλη, αρμόδιου Αντιδήμαρχου στον Κορυδαλλό, στα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ". Ημερομηνία 3 Σεπτέμβρη, μία μέρα από την προκήρυξη εκλογών. Και τέτοια μέρα; Κρίμα!!! “Επαναδημοπρατείται εντος του μηνός”!!!

"Δώσαμε και δίνουμε έναν μεγάλο αγώνα για την κατασκευή του έργου αλλά και για την αποβολή των παράνομων επιχειρήσεων που λειτουργούν εκεί τόσα χρόνια. Δυστυχώς είχαμε μια αρνητική εξέλιξη, αφού η σύμβαση που είχε υπογραφεί από την ΓΓΑ με τον εργολάβο δεν έλαβε υπόψη της τη μεταφορά και την απόθεση τεραστίων όγκων μπαζών που ανεξέλεγκτα έχουν εναποθέσει εκεί επί σειρά ετών οι καταπατητές. Εφόσον δεν ήταν δυνατόν να καλυφτούν οικονομικά οι εργασίες αυτές, έγινε διάλυση της σύμβασης και νέα μελέτη που θα περιλαμβάνει πλέον όλες τις εργασίες στον προϋπολογισμό του έργου και η οποία θα είναι έτοιμη εντός του μηνός για την επαναδημοπράτηση.. Πιέζουμε διαρκώς να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου".

κ. Φίλης
Σε ποιούς τα λέτε αυτά κύριε Φίλη; Πιστεύετε ότι υπάρχουν τόσο ανόητοι πολίτες σε αυτήν την πόλη;

Πόσες παρατηρήσεις να κάνουμε; Από που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε;

Πρώτη φορά ακούμε ότι "οι συμβάσεις φταίνε" που δεν έλαβαν υπόψη τους ...τα μπάζα. Συνήθως τους υπολογισμούς αυτούς, τους κάνουν καλοπληρωμένοι σύμβουλοι - μελετητές. Θα μας πείτε κανένα όνομα κύριε Φίλη; H αποτελεί μυστικό; Το μυστικό αυτό, το μοιράζονται άνθρωποι του Δήμου με τον κυρίο Ιωαννίδη; Δείτε εδώ προσεκτικά την παραπομπή: εδώ με κλικ

Πόσα πρόστιμα πλήρωσε ο εργολάβος εαν δεν υλοποίησε ενώ είχε υποχρέωση; Ή πόση αποζημίωση ελαβε ο εργολάβος αν δεν έγινε η (άκουσον - άκουσον) "διάλυση" με δική του ευθύνη; Από τον Γενάρη που σας ρωτάμε, πόσες φορές αποδώσατε ευθύνη στην ΓΓΑ; Αυτοί πουλήσανε τις ψεύτικες υποσχέσεις στην πόλη ενώ η Δημοτική Αρχή άνοιγε σαμπάνιες με τους υπουργούς... Πόσες φορές, με απόλυτα χρονοδιαγράμματα υποσχεθήκατε αυτό το έργο; Αν μαζεύαμε τον κόπο για τα πανηγύρια που έχετε κάνει μαζί με τους κυβερνητικούς υπουργούς εσείς και ο Δήμαρχός μας θα είχαν πληρωθεί δέκα φορτηγάκια να τα πάρουνε τα παλιομπάζα να τελειώνουμε.

Άλλα δυό ερωτήματα: (α) Πρόθυμος πολίτης, βάζει στοίχημα το αυτοκίνητό του "ότι εντός μηνός δεν θα γίνει όπως λέτε καμμία επαναδημοπράτηση του έργου" (όπως ψευδέστατα ισχυρίζεστε). Θα θέλατε να κερδίσετε ένα αυτοκίνητο ρισκάροντας το δικό σας;

(β) Αν περάσει ο μήνας, μήπως υποψιάζεστε ποιός θα είναι κυβέρνηση; Ποιός εξυπηρετήθηκε τόσον καιρό από την σιγή σας... Και ποιός θα βρεθεί να σας χρωστάει; Οι κύριοι Ιωαννίδης, Παυλόπουλος & sia πάντως, στις πέντε του Οκτώβρη θα έχουν ξοφλήσει. Εσείς, θα ξοφλήσετε τον Οκτώβρη του 2010. Εκτός αν.. Προφανώς αυτό το άρθρο, που αφορά το μεγαλύτερο ναυάγιο της Δημοτικής πολιτικής και του συνεργάτη Ιωαννίδη θα έχει συνέχεια.

Είναι η πρώτη φορά από τότε που θέσαμε το θέμα των λατομείων, όπου κάποιος είπε κάτι.
Για τα μπάζα...