29.9.09

Δήμος Κορυδαλλού & Νομαρχία Πειραιά, πράσινο ούτε σε μπογιά.

Στο μπλογκ μας είχαμε ανάρτηση πριν δύο ολόκληρα χρόνια με τίτλο "Στις πλατείας Μερκάτη τη ράχη, οι κολώνες τσιμέντου κάνουνε πάρτυ". Το Πέμε Αλλιώς πριν ένα χρόνο με τίτλο: Ανάπλαση της Πλατείας Μερκάτη χωρίς πράσινο και χωρίς χρώμα στις τσιμεντένιες κολώνες. Ενω το Πάμε Αλλιώς καλώς επανήλθε πριν λίγες μέρες με την ανάρτηση Χωρίς πράσινο και χρώμα η Πλατεία Μερκάτη... που ακολουθεί αλλα δεν ιδρώνει το αυτάκι κανενός...Πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια από τότε που ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης, το έργο παραλήφθηκε από το Δήμο Κορυδαλλού πριν δύο χρόνια και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες.

Πριν ένα χρόνο περίπου τονίζαμε ότι η ανάπλαση της Πλατείας Μερκάτη έγινε χωρίς πράσινο και χωρίς χρώμα στις τσιμεντένιες κολώνες.Η πλατεία αυτή,πριν την ανάπλαση της, ήταν μιά πραγματική όαση πρασίνου, γεμάτη από μεγάλα δέντρα και καλλωπιστικά φυτά.Σύμφωνα με την μελέτη ανάπλασή της θα έπρεπε να έχει αποκατασταθεί το πράσινο με μεγάλα δέντρα και να είχαν βαφτεί οι τσιμεντένιες κολώνες.Μόνο έτσι θα μπορούσε να αναδειχτεί η αισθητική της και να γίνει αποδεκτή από τους κατοίκους.

H ανάπλαση της Πλατείας Μερκάτη έγινε από την Νομαρχία Πειραιά με χρηματοδότηση 750.000 ευρώ από ίδιους πόρους σε συνεργασία με τον Δήμο Κορυδαλλού, ο οποίος συνέταξε την μελέτη. Θα περίμενε κανείς ότι με τόσα χρήματα θα είχε αποκατασταθεί τουλάχιστον το πράσινο που είχε η πλατεία πριν, όπως και θα είχαν βαφτεί οι τεράστιες τσιμεντένιες κολώνες που υπάρχουν σήμερα.

Υ.Γ. Ακακίες; οπώς λέμε φοίνικες στο όρος Αιγάλεω;