30.9.09

ΚΥΛΑΚΟΥ ΚΑΙΤΗ

Η υποψήφια βουλευτής Καίτη Κυλάκου απάντα σε τέσσερα βασικά θέματα για την πόλη μας, ακολουθεί σύντομο βιογραφικό.

Γιά τις φυλακές
΄Αν και Πρωθυπουργοί και Υπουργοί (ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΑΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΠΕΝΑΚΗ, ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΟΤΑΚΗΣ, ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ, ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ) υποσχέθηκαν «ανέξοδα» την μετεγκατάσταση των φυλακών του Κορυδαλλού, οι φυλακές όχι μόνο παρέμειναν με πάνω από δύο χιλιάδες υπεράριθμους κρατουμένους, αλλά και μετατράπηκαν από σωφρονιστικά καταστήματα σε «αποθήκες ανθρώπων» με νεκρούς,διακίνηση ναρκωτικών,αποδράσεις,κυκλώματα και απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης. Οι ευθύνες είναι συγκεκριμένες , έχουν χρώμα και δεν περιορίζονται από την μετεγκατάσταση των γυναικών κρατουμένων στην Θήβα αφού η ΝΔ άλλα έλεγε και άλλα έκανε,το ΠΑΣΟΚ δεν διαφοροποιήθηκε,και οι δύο μαζί δεν είχαν ποτέ ούτε σχέδιο με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα γιά νέα σωφρονιστικά καταστήματα εντός Αττικής και στις γύρω περιοχές,αλλά και ούτε έπραξαν το αυτονόητο: να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των κρατουμένων και την ανθρώπινη διαβίωσή τους .Στην ίδια λογική το ΛΑΟΣ που θέλει τους κρατούμενους να στοιβάζονται στα μπουντρούμια της φυλακής.Όσο γιά το ΚΚΕ μάλλον ξέχασε ότι η αριστερά πρέπει να είναι με τους αδικημένους και τους αποκλεισμένους.
Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς, μέσα και έξω από τη Βουλή, αγωνίζεται για να πάψουν οι ελληνικές φυλακές να είναι εξπρές του μεσονυχτίου. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν καταθέσει πάνω από 100 ερωτήσεις, θίγοντας όλες τις πλευρές του σωφρονιστικού συστήματος.

Γιά τα Λατομεία και τα Αθλητικά έργα
Πρώτα απ΄όλα απαιτούμε την άμεση κατεδάφιση του ΚΥΤ,σύμφωνα με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, και στηρίζουμε και συμμετέχουμε στην Επιτροπή Αγώνα.Γιά την εγκατάστασή του την αποκλειστική ευθύνη έχουν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.,που συνεχίζουν καλύπτουν τα συμφέροντα της ΔΕΗ και δεν το γκρεμίζουν.
Διεκδικούμε μαζί με τους ενεργούς πολίτες την ανάπλαση των παλαιών Λατομείων με την κατασκευή αθλητικών έργων γιά τον μαζικό, ερασιτεχνικό αθλητισμό πάνω από τα κέρδη των ΠΑΕ,χώρους πρασίνου,αναψυχής,περιπάτου,πολιτιστικών εκδηλώσεων,αλλά και χώρο γιά την διατήρηση της μνήμης των Λατομείων γιά τις επόμενες γενιές.
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έγινε απολύτως τίποτε.Η μεν προηγούμενη Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το μόνο που έκανε ήταν να υπόσχεται, χωρίς δέσμευση,αθλητικά έργα ολυμπιακών διαστάσεων,στηρίζοντας την επικοινωνιακή πολιτική των μακετών της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Η δε Κυβέρνηση της ΝΔ διά του Υφυπουργού Αθλητισμού κατήργησε πρόσφατα την σύμβαση που υπέγραψε η ίδια γιά τον λόγο ότι δεν προβλεπόταν κονδύλι γιά την μεταφορά των μπαζών!!!,τα οποία χωρίς κανένα έλεγχο εναπόθεταν οι ιδιώτες εργολάβοι και μη επί σειρά ετών. Κύριε Ιωαννίδη, ακόμη και άν από αμέλεια του Δημάρχου,ανεπίτρεπτη βέβαια γιά το συμφέρον της πόλης, δεν υπήρξε πρόβλεψη γιά τα μπάζα,με πιό δικαίωμα διαλύετε την σύμβαση; Αλήθεια ποιός δουλεύει ποιόν με πρόσχημα τα μπάζα;
O Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς μετά και απ΄αυτή την τελευταία εξέλιξη ζητά πλήρη διαφάνεια γιά να δοθούν στην δημοσιότητα τα ακριβή στοιχεία των προβλεπόμενων έργων και με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθούν οι πολίτες του Δήμου μας. Ζητάμε μέσα από ουσιαστικό διάλογο πολιτών και Δημοτικής Αρχής οι πολίτες του Δήμου να αποφασίσουν με τοπικό ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για την ανάπλαση της περιοχής των Λατομείων

Για το Όρος Αιγάλεω
Το όρος Αιγάλεω είναι το φυσικό τείχος του Περάματος, του Κερατσινίου της Νίκαιας, του Κορυδαλλού,της Αγίας Βαρβάρας, του Χαϊδαρίου, του Αιγάλεω.Είναι ένα δώρο της φύσης που εάν κυβερνήσεις,τοπικές εξουσίες,συμφέροντα και εργολάβοι,δεν το είχαν προσπεράσει με κάθε λογιών αυθαιρεσίες,παρανομίες και καταστρατηγήσεις,θα μπορούσε να φέρνει «τύχη» στην ζωή μας. Και σκεφθείτε το αντισταθμιστικό όφελος, οικολογικό και αισθητικό:ένας μοναδικός πράσινος πενύμονας τόσο κοντά στο Λεκανοπέδιο.Από τα τέσσερα βουνά του Λεκανοπεδίου, το ελληνικό κράτος έχει, περίπου, αποδεχθεί την απώλεια του όρους Αιγάλεω.Παρά τις κατά καιρούς μεγαλοστομίες,τις μελέτες ακαδημαϊκών φορέων και οικολογικών οργανώσεων, ελάχιστοι πόροι έχουν χρηματοδοτήσει ουσιαστικές ενέργειες αναδάσωσης.Αλήθεια τι έγινε εκείνη η πολυτελής έκδοση του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Λαλιώτη που υποσχόταν ότι θα αναδασώσει το Όρος σε λιγότερο από τέσσερα χρόνια ; Και οι τοπικές εξουσίες τι έκαναν; Χρόνια τώρα αντί γιά δέντρα φυτεύονται κεραίες στα Πυροβολεία.Αντί να τεθεί υπό έλεγχο και διαχείριση η αυθαίρετη δόμηση, επεκτείνεται.Αντί να σταματήσει η παράνομη βοσκή και το ανεξέλεγκτο κυνήγι, συνεχίζεται η αυθαιρεσία.Αντί να προστατευθεί, Κυβέρνηση και τοπικές εξουσίες φύτευσαν το Κέντρο Διανομής ΔΕΗ, που με αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας κρίθηκε παράνομο κατεδαφιστέο .
O Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή και στους αγώνες διεκδικεί :
-Να ξεκινήσει εδώ και τώρα η αναδάσωση και η προστασία του Όρους Αιγάλεω.
-Να τεθούν υπό διαχείριση και έλεγχο η αυθαίρετη δόμηση και να παρθεί απόφαση γιά μικρότερο συντελεστή δόμησης στις υπό ένταξη στο σχέδιο πόλεως περιοχές .
-Να κατεδαφιστεί το αυθαίρετο Κέντρο Διανομής της ΔΕΗ.
- Να σταματήσει τώρα το οικολογικό έγκλημα στο Όρος Αιγάλεω.

Η Καίτη Κυλάκου γεννήθηκε στον Πειραιά το έτος 1958. Μαχόμενη Δικηγόρος και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο τομέα του Εργατικού Δικαίου.
Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφια Δήμαρχος της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού «Πάμε Αλλιώς» και στις προηγούμενες εξελέγη δημοτική σύμβουλος. Από τα φοιτητικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην ΕΚΟΝ " ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ" και αργότερα στο ΚΚΕεσ,ΚΚΕεσ/Ανανεωτική Αριστερά και στην ΑΚΟΑ
Συμμετείχε παλιότερα σε συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με δράση στα ζητήματα των γυναικών, των δικαιωμάτων, του πολιτισμού και της οικολογίας και σήμερα στην Επιτροπή Προστασίας και Οικολογικής Ανάδειξης του Όρους Αιγάλεω,στην Συντονιστική Επιτροπή γιά την κατεδάφιση του ΚΥΤ,στο Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης,στο Διοικητικό Συμβούλιο Βρεφονηπιακών Σταθμών Κορυδαλλού και στη συντακτική επιτροπή της εφημερίδας «Κορυδαλλιώς»
Είναι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΝ Πειραιά, της Παμπειραϊκής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ και του Δικτύου Γυναικών ΣΥΡΙΖΑ.