10.5.11

17 χρόνια στη Γέφυρα του Δήμου ο Σταύρος Κασιμάτης και απλά διαμαρτύρεται

Ο Σταύρος Κασιμάτης είναι Δήμαχρος Κορυδαλλού από το 2006 ενώ από το 1994 βρίσκεται στην γέφυρα του Δήμου καθώς στα 12 χρόνια Δημαρχίας Στέφανου Χρήστου (σήμερα είναι ο Αντιπεριφερειαρχης Πειραιά) ήταν στα σημαντικότερα και υψηλότερα πόστα ως Αντιδήμαρχος.

Το 2010, προεκλογικά, μας μίλαγε για το Δημαρχείο που κατασκευάζει και τα άλλα μεγάλα έργα του σε μία βελούδινη πορεία, σήμερα ούτε ένα χρόνο μετά, το ίδιο το κράτος (μάλιστα είναι οι ίδιοι άνθρωποι που του έδωσαν και το κομματικό κυβερνητικό χρήμα) ανακοινώνει πως ο Δήμος Κορυδαλλού είναι στους "Κόκκινους Δήμους" της χώρας. Δηλαδή χρεωμένος όσο δεν πάει!!! Και για να καταλαβαινόμαστε οι Κορυδαλλιώτες πέρα το μνημόνιο της χώρας θα έχουμε κι ένα επιπλέον στον Δήμο μιας κι είμαστε χρεωμένοι ως τα μπούνια.

Γι όλα αυτά ο κ. Σταύρος Κασιμάτης, απλά, διαμαρτύρεται:

Διαβάστε την ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού και βγάλτε συμπέρασμα...

Η ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών για την ένταξη Δήμων σε πρόγραμμα εξυγίανσης στο οποίο περιλαμβάνεται και ο Δήμος Κορυδαλλού αποτυπώνει με απόλυτα στατικό τρόπο τις οφειλές των Δήμων, αφού δεν περιλαμβάνει την πορεία δημιουργίας τους με συνέπεια να αδικεί τις σημερινές και πρόσφατες διοικήσεις Δήμων και τα Δημοτικά Συμβούλια.
Ταυτόχρονα δεν αιτιολογεί με σαφήνεια με ποια κριτήρια κατηγοριοποιήθηκαν οι Δήμοι, αφήνοντας άστοχους υπαινιγμούς και δημιουργώντας «θολή» εικόνα.

Προσπερνώντας το γεγονός ότι η Πολιτεία οφείλει διαχρονικά στην αυτοδιοίκηση πιστεύουμε ότι στόχος όλων πρέπει να είναι η βελτίωση της λειτουργίας του θεσμού και η προστασία του σημαντικού κοινωνικού έργου που παρέχεται στους πολίτες.

Σε ό, τι αφορά ειδικά το χρέος του Δήμου Κορυδαλλού έχουμε να αναφέρουμε τα εξής:
1. Το σημερινό χρέος του Δήμου κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το χρέος που παρέλαβε η δημοτική αρχή το 2007. Δεν κρύψαμε ποτέ τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και ενημερώσαμε από την πρώτη στιγμή και προς κάθε κατεύθυνση.
2. Τα έσοδα του Δήμου Κορυδαλλού προέρχονται αποκλειστικά από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και τα ανταποδοτικά τέλη. Δεν διαθέτει δε πόρους από άλλες πηγές, αφού στην πόλη δεν δραστηριοποιούνται μεγάλες επιχειρήσεις, εργοστάσια κ.λ.π, ενώ δεν διαθέτει και ακίνητη περιουσία προς αξιοποίηση.
3. Αντίθετα είναι ο μόνος Δήμος της ευρύτερης περιοχής που δεν έχει καν ιδιόκτητο Δημαρχείο με συνέπεια να δαπανά υπέρογκα ποσά σε ενοίκια.
4. Παράλληλα, από το 2005 μεταφέρθηκε από την Γ.Γ. Αθλητισμού στον Δήμο Κορυδαλλού η λειτουργία του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου χωρίς ο Δήμος να επιδοτηθεί γι΄ αυτό από την Πολιτεία ούτε με ένα ευρώ. Αντίθετα έχει επιβαρυνθεί ως σήμερα με 1,5 εκατομμύριο ευρώ.
5. Το 2007 το προσωπικό του Δήμου σχεδόν διπλασιάστηκε με απόφαση της Πολιτείας το 2006 και την εφαρμογή του Π.Δ Παυλόπουλου. Η μισθοδοσία του προσωπικού αυτού καλύπτεται αποκλειστικά από το δημοτικό ταμείο που επιβαρύνθηκε κα-τά 3 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αυξάνοντας το μισθολογικό κόστος του Δήμου Κορυδαλλού κατά 43%.!
6. Από τις αρχές του 2011 το μισθολογικό κόστος επιβαρύνθηκε επιπλέον κατά 2 εκ ευρώ με αποφάσεις που πάρθηκαν και πάλι από την Πολιτεία ερήμην μας .(1. Με τελεσίδικη δικαστική απόφαση για αναδρομικό επίδομα 176 ευρώ σε 234 εργαζόμενους και 2. με την επιστροφή εργαζομένων συμβασιούχων με ασφαλιστικά μέτρα).
7. Από το 2009 βασικές κοινωνικές δομές του Δήμου (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ ΜΕΑ κ.α) που χρηματοδοτούνταν από την Πολιτεία συντηρούνται με πόρους από το δημοτικό ταμείο.
8. Παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση ο Κορυδαλλός δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε αντίθεση με άλλους Δήμους.
9. Σε όλη τη διάρκεια της τετραετίας ως υπεύθυνη διοίκηση ακολουθούμε αυστηρή οικονομική πολιτική περιστολής δαπανών, αφού τα έσοδα μας δεν επαρκούν καν για τα ανελαστικά έξοδα (μισθοδοσία προσωπικού, ενοίκια, καύσιμα κ.λ.π.).

Παρά τις παραπάνω ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες και ιεραρχώντας με διαφάνεια και αυστηρότητα τις ανάγκες της πόλης, καταφέραμε να παράξουμε ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που επιβραβεύθηκε από τους δημότες με την επανεκλογή μας από την πρώτη Κυριακή.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε τη σκληρή προσπάθεια, ώστε να ανταποκριθούμε στις ανελαστικές δαπάνες για τη σωστή λειτουργία του Δήμου και στη μισθοδοσία των εργαζομένων, δίνοντας παράλληλα αγώνα να υπερασπιστούμε τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στον Δήμο μας.

Ελπίζουμε στην ίδια λογική να κινείται και η προσπάθεια της κεντρικής διοίκησης.