27.5.11

δεν είμαι ρατσιστής αλλά...

Κώστας Φωτεινάκης: «ΟΚΑΝΑ» το αποπαίδι της κοινωνίας ή «δεν είμαι ρατσιστής» αλλά «μακριά από την πόρτα μου και όπου να ‘ναι»:

… Όλα τα καλά της κοινωνίας μας τα θέλουμε στην πόρτα μας: παιδικούς σταθμούς, στάση του ΜΕΤΡΟ, πολιτιστικό στέκι, σχολεία, γυμναστήρια κ.λπ. αν είναι δυνατόν να μη κάνουμε ούτε ένα βήμα….

… Όλα τα κακά της κοινωνίας μας, τα σκουπίδια μας στη Φυλή, εκείνους που συμμετέχουν μετά από χρόνια αναμονής στις λίστες του ΟΚΑΝΑ να τους πετάξουμε στις άλλες περιοχές κ.λπ. Δηλαδή όλα τα κακά της κοινωνίας μας θέλουμε να τα πετάμε στην πόρτα του άλλου.

«Δεν είμαι ρατσιστής» ακούστηκε δεκάδες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαϊδαρίου αλλά δεν θέλω τον ΟΚΑΝΑ στο Αττικό Νοσοκομείο. Ναι αλλά ο ΟΚΑΝΑ έχει χοροθετηθεί να πάει σε τρία ακόμα νοσοκομεία: Σωτηρία, ΕΛΠΙΣ, ΚΑΤ. Δεν πρέπει να σηκώσει η κοινωνία, και προφανώς και η τοπική κοινωνία, το μερίδιο που της αναλογεί;

… Διαβάσαμε δήλωση του προέδρου του ΑΣΔΑ κ.Μποζίκα που όχι μόνο δεν θέλει τμήμα του ΟΚΑΝΑ στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ, δεν το θέλει στη Δυτική Αθήνα των 800.000 κατοίκων!!! Ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ.Μαραβέλιας απειλεί σε παραίτηση….
… και όλοι μαζί βλέπουν το «νησί», την Σπιναλόγκα με τους λεπρούς. Καλή σας διασκέδαση κυρίες και κύριοι.

Γιατί είπα ΌΧΙ στη μεταφορά του ΟΚΑΝΑ στο χώρο του ΨΝΑ Δαφνίου τον Αύγουστο του 2009 και γιατί τώρα λέω ΝΑΙ στον ΟΚΑΝΑ στο χώρο του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ θα το μάθετε στην ανάρτηση της Πέμπτης.
Ουσιαστικά είναι η παρέμβαση που είχα ετοιμάσει για να διαβάσω στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 23/5/2011 αλλά που δεν τα κατάφερα λόγω των «ευγενικών» κραυγών των παρευρισκομένων, του τύπου «ρε καριόλι…» κ.λπ. με την ανοχή του εφημέριου του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου και του συνόλου σχεδόν του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τελικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα ήταν ακόμα σοβαρότερο από το αν θα έρθει τμήμα του ΟΚΑΝΑ στο ΑΤΤΙΚΟ.
Το θέμα ήταν, και εξακολουθεί να είναι, αν θα αποδεχτούμε «την αστυνομία της σκέψης» κατά Όργουελ ή όχι. Και η απάντηση η δική μου είναι διαχρονική από το 1971 μέχρι τις ημέρες μας:

Η ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ και κάθε είδους ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ, όπως δεν πέρασαν οι απειλές του χουλιγκάνων για το MALL του κ.Βωβού στον Ελαιώνα.

Κώστας Φωτεινάκης
Πολίτης του κόσμου

εδώ η συνέχεια από τον κ. Κώστα Φωτεινάκης "Επωνύμως για τον ΟΚΑΝΑ, το νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ και τη Δυτική Αθήνα."