28.4.14

Παρουσίαση ψηφοδελτίου: «Λαϊκή Συσπείρωση»
Ελευθερία Παπουτσιδάκη


Στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τις εκλογές του Μάη.


Κεντρικοί ομιλητές ήταν η Κάτια Κρόκου, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά και ΓΓ του ΔΣ της ΟΓΕ και η Ελευθερία Παπουτσιδάκη, υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού. Μεταξύ άλλων παρευρέθηκε και η Χριστίνα Παναγιωτακοπούλου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής.


Παίρνοντας το λόγο η Κάτια Κρόκου αναφέρθηκε στις πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι «ο ουκρανικός λαός συνεχίζει να αιματοκυλίεται για τα συμφέροντα της ΕΕ και των ΗΠΑ που ανταγωνίζονται με τη Ρωσία, για το ποια μονοπώλια θα καρπωθούν τις πηγές ενέργειας και τους δρόμους μεταφοράς της. Αποδεικνύεται ότι μονόδρομος για τον ουκρανικό λαό είναι η οργάνωση της πάλης του ώστε να απαγκιστρωθεί από τα νύχια των ιμπεριαλιστικών συμμαχιών και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης».


Όποιος είναι με την ΕΕ, είναι εχθρός του λαού.
Σχολιάζοντας την αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι «και οι δυο πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ: ο ένας την εξωραΐζει και ο άλλος λέει ότι θα την αλλάξει. Λέει ψέμματα όποιος ισχυρίζεται ότι μπορεί να βελτιωθεί η ΕΕ, να γίνει η "Ευρώπη των λαών". Ούτε ήταν, ούτε πρόκειται ποτέ να γίνει. Η ανάπτυξη που υπόσχεται η συγκυβέρνηση στο λαό δεν πρόκειται να καλυτερεύσει τη ζωή του, αντίθετα οι ανατροπές σε βάρος του θα συνεχιστούν, αν ο ίδιος δεν παλέψει και δε γίνει ο πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την προσπάθεια εξαπάτησης του λαού. Το σύνθημά του "Ψηφίζουμε και φεύγουν" είναι αποπροσανατολιστικό. Γιατί και η ΕΕ θα είναι εδώ και ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης. Αυτό το δρόμο το ΚΚΕ καλεί το λαό να μην τον βαδίσει».

Η υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος ανέδειξε αναλυτικά τον αντιδραστικό ρόλο της περιφέρειας τα τελευταία χρόνια σε όλες τις πτυχές της ζωής των εργατικών, λαϊκών στρωμάτων: «συγχωνεύσεις νοσοκομείων, κατάργηση ΕΟΠΥΥ, συγχωνεύσεις σχολείων, απολύσεις - διαθεσιμότητες, ξήλωμα μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων: η περιφέρεια πουθενά δε στάθηκε στο πλάι των εργαζομένων. Αντίθετα πρωτοστάτησε στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, στο ξεπούλημα ελεύθερων χώρων, στη γενίκευση των ελαστικών μορφών απασχόλησης κ.λπ.

Στον αντίποδα οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ πρότειναν μέτρα για την ανακούφιση του λαού όπως για την υπεράσπιση των ανέργων, για την αντισεισμική θωράκιση, για το αποχετευτικό σύστημα και αντιπλημμυρικά έργα, για την κατάργηση των διοδίων. Πρόκειται για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων που σύσσωμες οι άλλες δυνάμεις καταψήφισαν».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία της η Κ. Κρόκου κάλεσε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τους κομμουνιστές, καθώς «είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της μάχης. Με το ΚΚΕ ενισχυμένο παντού θα δυναμώσει η λαϊκή αντίθεση στην ΕΕ, στις κυβερνήσεις και στο βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα». Μεταξύ άλλων απηύθυνε αγωνιστικό κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη φετινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση: «Η απεργία της 1ης Μάη να βρει τους εργαζόμενους στην πρώτη γραμμή της μάχης».

Η υποψήφια δήμαρχος Κορυδαλλού Ελευθερία Παπουτσιδάκη.

Η υποψήφια δήμαρχος τόνισε ότι «το ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι διαφορετικό από τα υπόλοιπα που συμμετέχουν στις εκλογές: στελεχώνεται από εργάτες, υπαλλήλους, αυτοαπασχολούμενους, άνεργους, νέους που όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στην οργάνωση της λαϊκής πάλης για τα μικρά και τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, πάλεψαν για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών από τα βάρβαρα μέτρα. Δίνουν τη μάχη με ανιδιοτέλεια όπως αρμόζει στους αγωνιστές του λαού μας.

Όπως αγωνίστηκαν μέχρι σήμερα μέσα στο εργατικό λαϊκό κίνημα, στη λαϊκή επιτροπή, στην επιτροπή ανέργων και σε όποιο μετερίζι βρέθηκε ο καθένας, έτσι θα συνεχίζουν να πορεύονται από την επόμενη των εκλογών: σαν μια γροθιά αντιπαλεύοντας την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων που βάζει ταφόπλακα στις ζωές μας. Οι πράξεις και η στάση μας μέχρι σήμερα μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο, αποτελούν εγγύηση ότι εμάς δε μας βάζουν στο χέρι. Ότι θα διεκδικήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις κάθε ανάσα επιβίωσης της λαϊκής οικογένειας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" -τόνισε- δεν υποτίμησε κανένα πρόβλημα του λαού στον Κορυδαλλό. Πάλεψε ενάντια στα υπέρογκα τέλη και αποκάλυψε στους εργαζόμενους ότι το 70% των εσόδων του δήμου προέρχεται από φόρους, πρόστιμα και χαράτσια. Απαίτησε την κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς που φτάνουν τα 150 ευρώ και κατήγγειλε τις ιδιωτικοποιήσεις.

Διεκδικούμε την άμεση απομάκρυνση της φυλακής και απαιτούμε να αποδοθεί επιτέλους αυτός ο χώρος στο λαό με έργα πολιτισμού και αθλητισμού, ελεύθερα και δωρεάν. Αντιπαλεύουμε με κάθε τρόπο τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, τα 5μηνα, τα 8μηνα και τις δουλεμπορικές συμβάσεις μέσω ΜΚΟ, καθώς και το νέο φρούτο των ΚΟΙΝΣΕΠ που σύσσωμες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις ψήφισαν για να ιδιωτικοποιηθούν οι όποιες κοινωνικές παροχές είχαν απομείνει στο δήμο.

Η ψήφος στη "Λαϊκή Συσπείρωση" ξέρετε που πηγαίνει. Την ψήφο του λαού το ΚΚΕ και η "Λαϊκή Συσπείρωση" την καταθέτουν στην ενίσχυση και την ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος. Θα αποτελέσουμε την πιο ισχυρή εργατική λαϊκή αντιπολίτευση παντού, είτε από θέσεις διοίκησης είτε όχι».

Στην εκδήλωση χαιρέτισαν με σύντομες ομιλίες οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Κώστας Νικητάκης, μέλος της Λαϊκής Επιτροπής Κορυδαλλού και η Θεοδώρα Αμπελακιώτη, μέλος του ΔΣ του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Κορυδαλλού.