16.4.14

Κολοβός Ελευθέριος

Ο Ελευθέριος Κολοβός γεννήθηκε το 1960 και είναι γέννημα – θρέμμα του Κορυδαλλού. Το πατρικό του βρίσκεται στην οδό Αρκεσίνης, πλησίον της περιοχής του νέου Δημαρχείου (Παλαιά Άσυλο).

Είναι παντρεμένος με την Ελένη και κατοικεί στον Κορυδαλλό, επί της οδού Μεσολογγίου πλησίον της πλατείας Ελευθερίου Βενιζέλου ( Στρατώνας). Έχει δύο παιδιά την Βασιλική και την Κωνσταντίνα, τα οποία έχουν μεγαλώσει στον Κορυδαλλό, έχουν φοιτήσει σε δημόσια Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης  (18ο Δημοτικό, 8ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο) και παράλληλα ασχολούνται με το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης στον Γυμναστικό Αθλητικό Σύλλογο Κορυδαλλού ΠΗΓΑΣΟΣ.

Είναι απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) με ειδικότητα Μηχανικού Αεροπορικών Έργων. Έχει αποφοιτήσει το 1982 από το Τμήμα Μηχανικών της Σχολής Ικάρων (παλαιά Σ.Μ.Α.). Έχει υπηρετήσει σε πολλές θέσεις της Π.Α. με κυριότερες τις κατωτέρω: Σχολή Ικάρων/Τμήμα Μηχανικών, ως επόπτης ακαδημαϊκής εκπαίδευσης των μηχανικών ειδικότητας Μηχανικών Αεροπορικών Έργων. Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας (Α.Τ.Α.), ως Διευθυντής έργων για το σύνολο της Υποδομής των Μονάδων του Αρχηγείου και Διοικητής Υπηρεσίας Έργων Πολεμικής Αεροπορίας (ΥΠ.Ε.Π.Α.), υπεύθυνος για όλα τα μεγάλα έργα (μελέτη ή κατασκευή) του συνόλου των μονάδων της Π.Α., θέση από την οποία και αποστρατεύτηκε με αίτησή του, με τον βαθμό του Ταξίαρχου.

Παράλληλα με την εκτέλεση των καθηκόντων του, όπως αναφέρει στο βιογραφικό του, ανέπτυξε έντονη κοινωνική, πολιτιστική και εθελοντική δράση στην πόλη μας.

Η σύζυγός του έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου και μέλος των Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων του 8ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου.

Μετά την αποστρατεία του, ασχολήθηκε με το αντικείμενο που τον ευχαριστούσε από μικρό παιδί, την καλαθοσφαίριση. Εξελέγην δύο συνεχόμενες διετίες Πρόεδρος του Συλλόγου Καλαθοσφαίρισης ΓΑΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ, θέση από την οποία παραιτήθηκε στα μέσα του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, προκειμένου να κατέλθει ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.


Ο Ελευθέριος Κολοβός είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον συνδυασμό “Εδώ Κορυδαλλός” και υποψήφιος Δήμαρχος ο Γιάννης Μελάς.