21.4.14

Τώρα είδαμε, τι σήμαινε το "No Politica" της Θύρας 7!

Δεν μασάμε κύριοι....Το μόνο που θα καταφέρεται, θα είναι απλά να "αδειάσετε" το Καραΐσκάκη, από αγνούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, που σας πήραν χαμπάρι, και αηδίασαν! από τον "Άνεμο Αντίστασης"
Πολιτική και "γήπεδο" ήταν πάντα άρρηκτα δεμένα, με άξονες τα εξωγηπεδικά συμφέροντα των μεγαλομετόχων ΠΑΕ, ΚΑΕ, και τον έλεγχο των "οργανωμένων" φιλάθλων που αποτελούσαν πελατεία των πολιτικών και εργαλείο των εκάστοτε "Προέδρων". Με λίγα λόγια, η σύνδεση τους, καλή δεν ήταν σίγουρα, και κακό έκανε στον αθλητισμό.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια, με αφορμή τις ραγδαίες εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις, και ιδιαίτερα με την εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, είδαμε μία καλή όψη μερίδας "οργανωμένων" φιλάθλων, όπου απλά εκφράζοντας το "λαϊκό" αίσθημα, με πανό ή με κάποια συνθήματα, έκαναν τα γήπεδα αραιά και που, μία φωνή λαϊκής έκφρασης για τα κοινωνικά δρώμενα. Η ευαισθησία πολλών οργανωμένων φιλάθλων, στο θέμα του φασισμού, που τον καταδίκαζαν απερίφραστα, ήταν κάτι αξιοσημείωτο. Αυτό αφορούσε όλους τους μεγάλους συλλόγους της ΄χωρας, πλην όμως, του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού....

Από την εποχή που ανέλαβε ο Μαρινάκης, και αφού ως Πρόεδρος του ΟΣΦΠ, έλεγξε την "Θύρα 7", επέβαλε το δόγμα "No Politica", απαγορεύοντας πανό με πολιτικό περιεχόμενο ή συνθήματα με αυτόν τον τόνο..Μόνο που την περίοδο που το έκανε, τα συνθήματα που ακουγόντουσαν στα γήπεδα πολιτικού περιεχομένου, στην εποχή των μνημονιών, ήταν αποκλειστικά αντικυβερνητικά, και ενάντια στην Χρυσή Αυγή. Ο Μαρινάκης, απαγόρευσε, με απλά λόγια την εξύβριση της κυβέρνησησς και των νεοναζί.........Τυχαίο;; ΟΧΙ

Αφού αναλαμβάνει ο Μαρινάκης τα ηνία του Ολυμπιακού, μετά από λίγο, εκδίδει εφημερίδα, "Τα Παραπολιτικά", μία εφημερίδα που από την πρώτη της μέρα, μέχρι σήμερα, με σαφήνεια, εκφράζεται υπέρ της ΝΔ, και της κυβέρνησης Σαμαρά. Αν θέλεις να στηρίξεις τον Σαμαρά (για να πάρεις κάποιο αντίτιμο βέβαια) μέσω μία φυλλάδας, δεν μπορείς να επιτρέψεις κάποιες στιγμές ένα Καραΐσκάκη, με 30, 40 χιλιάδες κόσμο, να βρίζει εν χορώ τον Σαμαρά!

Και μετά, ακούσαμε, ότι το όνομα του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού ενεπλάκη στο θέμα της κρυφής χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής. Και βέβαια, ΝΔ, και Χρυσή Αυγή, με Μπαλτάκους, αστυνομικούς πληροφοριοδότες των νεοναζί, και στελέχη της πρώτης, να θεωρούν το φασιστικό μόρφωμα, αδελφό κόμμα, συνδυάζονται εύκολα για τον εκάστοτε κύριο Μαρινάκη. Και όταν Χρυσαυγίτης δολοφονεί τον Παύλο Φύσσα, αντιφασιστα αλλά και οπαδός του Ολυμπιακού, ενώ όλα τα γήπεδα της χώρας κατακλύζονται με πανό κατά των νεοναζί, η 'ομάδα του" απαγορεύει κάθε ανάλογη εκδήλωση. Και όταν εννοώ "ομάδα του", εννοώ την διοίκηση του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού, και όχι τους φιλάθλους της, που εκείνη την περίοδο, ήταν έξαλλοι με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας τους.

Και πριν τρεις μέρες, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, βάζει υποψηφιότητα για την Δημαρχία στον Πειραιά, με υποψήφιο τον ίδιο τον μεγαλομέτοχο. Το "No Politica", καταρρέει, και μην πει κανείς ότι αυτό αφορούσε το εσωτερικό του γηπέδου. Δηλαδή, με ποιανού το όνομα-βιτρίνα, οι δύο "κύριοι" διεκδικούν τον Δήμο;; Μα βέβαια, φιλοδοξούν να κερδίσουν στις εκλογές, με τους ψήφους των φιλάθλων που γεμίζουν το Καραϊσκάκη.

Μιλάμε για ένα δεξιό, με ακροδεξιές τάσεις ψηφοδέλτιο, που προέκυψε υπό τον φόβο, ότι ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, αξιολογότατος κύριος Δρίτσας, θα κέρδιζε τον Μιχαλολιάκο στις εκλογές στον Πειραιά. Γιατί βέβαια, το "ακομμάτιστο" και δημοφιλές παράλληλα μπορεί να συγκινήσει περισσότερο από ένα δήμαρχο, ταυτισμένο με την ΝΔ, και την μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, όπως είναι ο Μιχαλολιάκος!

Δεν μασάμε κύριοι....Το μόνο που θα καταφέρεται, θα είναι απλά να "αδειάσετε" το Καραΐσκάκη, από αγνούς φιλάθλους του Ολυμπιακού, που σας πήραν χαμπάρι, και αηδίασαν!