1.4.14

Παύλος Γερακάρης

Ο Παύλος Γερακάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Κορυδαλλό, όπου και σήμερα διαμένει με την οικογένειά του. Γέννημα-θρέμμα της πόλης, έκανε τα πρώτα δημοσιογραφικά του βήματα ως αθλητικός συντάκτης από το πειραϊκό ρεπορτάζ, με το ενδιαφέρον του να εστιάζεται κυρίως στους τοπικούς αθλητικούς συλλόγους.

Ο Παύλος Γερακάρης, με εφαλτήριο την γενέτειρά του, συνέχισε την επαγγελματική διαδρομή του στο χώρο της ενημέρωσης, παράλληλα με τις σπουδές στο Πολιτικό Τμήμα του Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε ως αθλητικός ρεπόρτερ και προϊστάμενος επί τρεις και πλέον δεκαετίες στην Τηλεόραση και Ραδιοφωνία της ΕΡΤ, καθώς και στις μεγαλύτερες αθηναϊκές εφημερίδες. Κάλυψε ως σχολιαστής διεθνείς αγώνες όλων των αθλημάτων και επιπέδων σε δεκάδες αποστολές σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ διετέλεσε Υπεύθυνος Τύπου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Αξιοσημείωτη και η συνδικαλιστική του δραστηριότητα: Ως στέλεχος και Πρόεδρος, επί σειρά ετών, του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών, τακτικό Μέλος του Μικτού και του Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, Αντιπρόεδρος της Βαλκανικής Ένωσης Αθλητικών Aθλητικογράφων(BASU) και μέλος της Παγκόσμιας Ένωσης Αθλητικών Αθλητικών Συντακτών(AIPS), υπερασπίστηκε σθεναρά τα δικαιώματα των συναδέλφων του και των πολιτών για ανεξάρτητη και αντικειμενική ενημέρωση.

Ανάπτυξε δράση και στο κοινωνικό πεδίο με την συμμετοχή του σε κινήσεις και πρωτοβουλίες για το φυσικό περιβάλλον και με διαλέξεις για τα σοβαρά ζητήματα της βίας των γηπέδων, του ντόπινγκ, του ρατσισμού και των ναρκωτικών, ενώ έλαβε μέρος, ως μέλος του Δ.Σ. της «Γραμμής Ανθρωπιάς», στην προσπάθεια του Δήμου για ανακούφιση αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας.

Είναι παντρεμένος με την δασκάλα Εύα Κοζομπόλη και έχουν ένα γιο, τον Σπύρο.

Ο Παύλος Γερακάρης είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τον Συνδυασμό “ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ” και τον Σταύρο Κασιμάτη.