23.1.15

Μία Κορυδαλλιώτισσα με τον ΣΥΡΙΖΑ στη Β΄ Πειραιά

Η Καίτη Κυλάκου, υποψήφια Βουλευτής με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Β΄ Περιφέρεια Πειραιά.

Συνοπτικό βιογραφικο:

Η Καίτη Κυλάκου γεννήθηκε στον Πειραιά και ζεί στον Κορυδαλλό.

Δικηγόρος , κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στο τομέα του Εργατικού Δικαίου.

Δημοτική Σύμβουλος Κορυδαλλού από το 2002, επικεφαλής και Υποψήφια Δήμαρχος της Δημοτικής Κίνησης Κορυδαλλού "Πάμε Αλλιώς" (2006- 2014) με συμμετοχή στο Δ.Σ. των Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών (2002-2010), στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (2010-2014), στην Οικονομική Επιτροπή (2010-2014) και στην Π.Ε.Δ.Α(2014).

Συμμετέχει στις κινήσεις της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά κατά των διακοπών ρεύματος και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και στηρίζει τις δομές αλληλεγγύης για σίτιση , ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους/ες, όπως και σε δομές στήριξης και συμβουλευτικής σε γυναίκες, Ελληνίδες και μετανάστριες, που βρίσκονται σε ανάγκη.

Παρούσα σε όλους τους μικρούς και μεγάλους αγώνες που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά για τα δημοκρατικά και κοινωνικά δικαιώματα ,κατά του ρατσισμού και του νεοφασισμού, για την υγεία, την παιδεία, την ανεργία, όπως και για τη δημιουργία πρασίνου, αθλητισμού και πολιτισμού στους χώρους των Παλαιών Λατομείων Σχιστού Κορυδαλλού, στα Λιπάσματα, τα οικόπεδα ΧΡΩΠΕΙ, τα Προσφυγικά.

Έχει πάρει μέρος ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια για τα ζητήματα που απασχολούν τις γυναίκες και ιδιαίτερα αυτά της εργασίας και ανεργίας των γυναικών και της συμμετοχής τους στη πολιτική

Από τα φοιτητικά της χρόνια δραστηριοποιήθηκε ενεργά στην Αριστερά ( ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, ΚΚΕ ΕΣ. ΑΚΟΑ, ΣΥΝ ) και σήμερα είναι μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά. Υποψήφια Βουλευτής με ΣΥΡΙΖΑ 2004, 2007, 2009 , 2012.

Παλιότερα συμμετείχε σε συλλογικότητες κοινωνικού και πολιτικού χαρακτήρα που ανέπτυξαν δραστηριότητες ιδιαίτερα στα ζητήματα των γυναικών , του πολιτισμού και της οικολογίας.

Ενδεικτικά: Πνευματικό Κέντρο Κορυδαλλού - Νίκαιας, περιοδικού ¨ΚΑΘΡΕΠΤΗΣ" , στέκια πολιτισμού, Ράδιο "Παρέμβαση" , Αυτόνομη Ομάδα Γυναικών Πειραιά, Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών. Δημοτικών Βρεφικών και Παιδικών Σταθμών (2002-2010), στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (2010-2014), στην Οικονομική Επιτροπή (2010-2014) και στην Π.Ε.Δ.Α(2014).

Σχόλιο από το blog (πηγή Νεα Γενιά)
Η Καίτη Κυλάκου, μια προσωπικότητα με΄ηθικό βάρος και ανοιχτό πνεύμα, κατάφερε τα τελευταία χρόνια να συνδεθεί δημιουργικά και να ενεργοποιήσει θετικά, αυτόνομους δημοκράτες / ανένταχτα στελέχη από την ιστορία του τοπικού κινήματος. Κατέκτησε έτσι, το σεβασμό, την εκτίμηση και τη συντροφική αλληλεγγύη, όλων εκείνων που δεν προέρχονται από την παλαιότερη ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπερέβησαν δευτερεύοντα ιστορικά ζητήματα και διαφορές, εγκαταλείποντας μνημονιακούς πολιτικούς φορείς, πιστεύοντας ότι το δράμα της χώρας μπορεί να λάβει τέλος, με μια διαφορετική πορεία ελπίδας, την οποία χαράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Κορυφαία στιγμή ανάδειξης αυτής της ιδιαίτερης πρωταγωνιστικής προσφοράς της Καίτης Κυλάκου, είναι η ιστορική ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ του «ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ». στις 06-02-2014, στο πλαίσιο της οποίας η "16χρονη πόλη" και πολλά προερχόμενα από την παλαιότερη φάση, με ρίζα στη δεκαετία 80 πρώην στελέχη της Ν. ΠΑΣΟΚ, συμπαρατάχθηκαν. Σήμερα, ακόμη περισσότεροι, προερχόμενοι και από πλευρές που εκδηλώθηκαν τότε μέσω "αντιπάλων σχημάτων", αυτοδιοικητικά στελέχη, άνθρωποι από το ευρύτερο φάσμα των δημοκρατικών αγώνων και την ιστορία των κινημάτων της περιοχής, αναπτύσσουν ενεργή δράση, εκδηλώνουν δημόσια την ελπίδα τους στο ΣΥΡΙΖΑ και την εμπιστοσύνη τους στην Καίτη Κυλάκου. Αυτό, δεν είναι τυχαίο και το σημειώνουμε. Είναι συνεπώς αυτονόητο, ευχόμαστε στην Καίτη Κυλάκου επιτυχία!