5.1.15

Αιγόκερως, ετών ΔεκαΟχτώ...


Το Υπουργείο Εσωτερικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου φαίνεται στην καλύτερη περίπτωση να αδιαφορεί για την εφαρμογή του Συντάγματος της Ελλάδας στο πολύ ευαίσθητο και πάρα πολύ σοβαρό θέμα των Εθνικών Εκλογών.... καθώς όπως έχει "ανακοινωθεί" περί τους 100.000 νέους που συμπληρώνουν το 18 έτος φετος δεν θα τους συμπεριλάβει στους εκλογικούς καταλόγους σε πλήρη αντίθεση με το Σύνταγμα, τους Νόμους...

Βέβαια, αρκεί ένας Αιγόκερως που γεννήθηκε το 1997 (αλλά κι ένας Υδροχόος των πρώτων ημερών, κάνει,  που το 'χει κι εύκολο στην ιδιοσυγκρασία!!!) να υποβάλει υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές του Γενάρη του 2015.... ώστε να άρχίσουν τα πρώτα όργανα...

Σύνταγμα, 'Αρθρο 51: (Εκλογή βουλευτών, εκλογικό δικαίωμα).
§3 Oι βουλευτές εκλέγονται με άμεση, καθολική και μυστική ψηφοφορία από τους πολίτες που έχουν εκλογικό δικαίωμα, όπως νόμος ορίζει. O νόμος δεν μπορεί να περιορίσει το εκλογικό δικαίωμα παρά μόνο αν δεν έχει συμπληρωθεί κατώτατο όριο ηλικίας ή για ανικανότητα δικαιοπραξίας ή ως συνέπεια αμετάκλητης ποινικής καταδίκης για ορισμένα εγκλήματα.
**§5. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική.

Βέβαια, με βάση το Σύνταγμα της Ελλάδας όποιος παρουσιαστεί με Ταυτότητα ή με Διαβατήριο στο αντίστοιχο εκλογικό τμήμα κι έχει συμπληρώσει το 18 έτος του ενώ από την άλλη δεν έχει και καταδικαστεί αμετάκλητα σε στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, ΨΗΦΙΖΕΙ.

Κι όποιος έχει κάκαλα ας αρνηθεί....

Κάθε άλλη διάσταση αποτελεί κατάφορη εκτροπή του Συντάγματος το οποίο σοφά έχει προβλέψει πολύ συγκεκριμένα τέτοιες και αντίστοιχες περιπτώσεις εκτροπής πέρα από το ίδιο το άρθρο 51 που ορίζει ξεκάθαρα της εκλογική διαδικασία και  με την Ακροτελεύτια διάταξη του στο Αρθρο 120 και πιο συγκεκριμένα με τις § από 2 έως και 4:

§2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Eλλήνων.
§3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
§4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Υ.Γ.1 Το σώμα της ΙΘ’ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων αποφάσισε να αποστείλει μια ανοιχτή επιστολή στα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και στους αντίστοιχους υπουργούς για την πρωτοφανή στέρηση των εκλογικών δικαιωμάτων των πολιτών που είναι γεννημένοι το 1997.
Υ.Γ.2 Τελικά για όσους 18χρονους δεν έφυγαν -ακόμη- μετανάστες και πάλι υπάρχει τρόπος να μην ψηφίσουν;