1.4.19

Ποιός είσαι; Ποιός είσαι; Ποιός είσαι;

Δεκάδες μαιμού προφίλ έχουν δημιουργήσει στο facebook, όπως συμβαίνει κάθε φορά τις παραμονές των δημοτικών εκλογών. Αναγνώστες, αναφέρουν ιδιαίτερα το προφίλ "Κορυδαλλός Ενότητα"

https://www.facebook.com/korydallosmazi.korydallosmazi.7

που αρχικά είχε ανοίξει ως "Κορυδαλλός Μαζί" και διαφοροποίησε όνομα, ενώ από τους "φίλους" που δημιουργεί και την πορεία αιτημάτων φιλίας που ακολουθεί, φαίνεται πως προτιμά έναν κορμό από φιλικά στη Δημοτική Αρχή προφίλ και κασιματικούς φιλοσυριζαίους.

Ασφαλώς πρόκειται για κάποιο μηχανισμό. Γνωστό και φυσιολογικό να εντάσσονται τα social media  στον προεκλογικό ανταγωνισμό και ανεκτή η ψευδώνυμη παρουσία εφόσον εκφράζει μια συλλογικότητα και έχει κάποιες απόψεις να καταθέσει. άλλο όμως η χρήση ψευδωνύμου για την παρουσίαση απόψεων και άλλο η ανώνυμη συλλογή φίλων με πιθανό σκοπό την αιφνίδια ενεργοποίηση και επίδραση. 
Όταν από τον παραπειστικό τίτλο "ΜΑΖΙ" - "ΕΝΟΤΗΤΑ" κλπ, δημιουργεί κάποιος μηχανισμός δυο χιλιάδες φίλους ανοίγοντας προσωπικό προφίλ και όχι "ομάδα" ή "κοινότητα", όπως επιτρέπει το facebook και κυρίως όταν δεν το κάνει έχοντας μια αποτυπωμένη ταυτότητα με τις αναρτήσεις ή με τις γενικές πληροφορίες προφίλ, αλλά μόνο γενικού περιεχομένου φωτογραφίες και νερόβραστες κοινοποιήσεις, προσβάλει τη νοημοσύνη μας και υποβαθμίζει την προεκλογική αντιπαράθεση.
Ο εγωκεντρισμός, εκδηλώνεται πρωτίστως στον τρόπο επικοινωνίας, οι άνθρωποι αυτοί νομίζουν ότι είναι πιό έξυπνοι από όλους, νομίζουν ότι μόνο αυτοί αξίζουν, ότι όλοι οι άλλοι είναι χαϊβάνια. Αλλιώς:  Οι επικοινωνιολόγοι, συμβούλεψαν να κάνει τις αδυναμίες του αντίστροφο σύνθημα:
"ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ έγραφε το φυλλάδιο που έπεσε χτες το βράδυ με αστραπιαία ταχύτητα από πολυάριθμα συνεργεία σε χιλιάδες αντίτυπα κάτω από τις πόρτες σε όλο τον Κορυδαλλό, "ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ" και δίπλα το πρόσωπο του σημερινού Δημάρχου. Εμείς, οι έμπειροι. Εμείς, οι επαγγελματίες. Εμείς οι παλιοί, οι μπαρουτοκαπνισμένοι. (Άρα οι άλλοι δεν μπορούν!!! Αυτοί οι άχρηστοι! Αυτοί οι ανεπαρκείς, οι άμαθοι... Άρα για πέταμα η ανάγκη της ανανέωσης. Ο Κασιμάτης διοικεί 13 + 12 χρόνια και θέλει άλλα 4. Αλλά, γιατί 4; 14!! ακόμα καλύτερα. Και 24, να ζήσει ο άνθρωπος, μακάρι. Να ζήσει και αφού είναι ο πιό μάγκας, ο πιό ικανός, ο μόνος που μπορεί, ο καλύτερος επαγγελματίας, να συνεχίσει να διοικεί την πόλη όσο ζει.΄Όπως οι βασιλιάδες.  Δεν βλέπετε τι καλά που τα κανε όλα;  Τα γκαράζ, τα σχολεία,
τα παλιά λατομεία, την καθαριότητα, τον πολιτισμό, το παλιό (πια) το ΚΙΤ της ΔΕΗ στο Σχιστό, τις φυλακές που απομακρύνονται κάθε τόσο, το κυκλοφοριακό σου, τον άνθρωπό σου τη σοκολάτα σου το παγωτό σου το ...το μυαλό σου ....το μυαλό σου. Βάλε συμπολίτη να δουλέψει το μυαλό σου...