2.4.19

Αριστέα Μανιατέα η τελική επιλογή;


«Αγάπη, Ενθουσιασμός, Ελπίδα, είναι η μαγική συνταγή που συντηρεί το σχολείο μας και το καθιστά ενδιαίτημα δυνάμωσης ηθικού, λαμπάδευσης γνώσης και θεραπείας και ορθολογισμού ψυχών». Αριστέα Μανιατέα ΠΕ04-Γεωπόνος (πηγή)
(ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ «ΦΥΛΑΚΙΖΟΝΤΑΙ» ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΦΩΣ)


 ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ_2009 (ψηφοδέλτιο)
 1 ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΓΑΒΡΙΗΛ
 2 ΔΟΥΖΙΝΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
 3 ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΝΙΚΟΛΑΟΥ
 4 ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
 5 ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
 6 ΜΑΚΡΕΝΟΓΛΟΥ ΑΝΙΚΗΤΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ
 7 ΜΑΚΡΟΓΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
 8 ΜΑΝΙΑΤΕΑ ΑΡΙΣΤΕΑ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ  9 ΜΙΧΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΙΑΚΩΒΟΥ
 10 ΦΕΚΑ ΑΡΓΥΡΟΥΛΑ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
 11 ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Βιογραφικό, (2009, όπως το βρίσκουμε στο σάιτ των οικολόγων πράσινων και παραμένει αναρτημένο, της υποψήφιας βουλευτίνας με τους οικολόγους πράσινους)
"Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Κορυδαλλό, όπου και διαμένω. Είμαι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου και, καταρχήν, εργάστηκα στο Υπουργείο Γεωργίας ως Γεωπόνος Ποιοτικός Ελεγκτής. Στη συνέχεια τελείωσα τα Παιδαγωγικά (ΠΑΤΕΣ) και εργάστηκα ως εκπαιδευτικός σε διάφορες βαθμίδες της Β’θμιας. Τα τελευταία χρόνια και μετά την απόκτηση Μεταπτυχιακού Τίτλου στη Περιβαλλοντική Πολιτική και Διαχείριση από το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου, εργάζομαι ως εκπαιδεύτρια στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας του Καταστήματος Κράτησης Φυλακών Κορυδαλλού διδάσκοντας Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Είμαι μέλος του ΓΕΩΤΕ και εκλεγμένη αντιπρόσωπος από το 1998-2002. Υπηρέτησα στον Σύλλογο Γεωπόνων εκπαιδευτικών ως μέλος του ΔΣ και Πρόεδρος (1999-2000). Είμαι υποστηρίκτρια της Greenpeace καθώς και μέλος της Ελληνικής Διεθνούς Αμνηστίας".
Αριστέα Μανιατέα
Προφίλ facebook

Η Αριστέα Μανιατέα, εκπαιδευτικός, Γεωπόνος, οικολόγος, πρώην υποψήφια βουλευτής, άνθρωπος του πνεύματος, στο χώρο του κοινωνικού "πάμε αλλιώς", με πολλές φιλίες και συμπάθειες στον προοδευτικό χώρο και δραστηριότητες στην πόλη  είναι μια πολύ ισχυρή υποψηφιότητα για Δήμαρχος Κορυδαλλού.
Είναι μια υποψηφιότητα που κυκλοφόρησε σήμερα ως συζητούμενη μεταξύ στελεχών της "16χρονης πόλης" και του πυρήνα της νεοϊδρυθείσας Δημοτικής Κίνησης  και μάλιστα θεωρείται βέβαιο ότι η πρόταση έχει γίνει αλλά παραμένει σε εκκρεμότητα (η κυρία Μανιατέα θα απαντήσει κατά πάσα πιθανότητα την Τετάρτη ή την Πέμπτη).
Δια της σιωπής του επιτελείου της Κίνησης επιβεβαιώνεται ότι παραμένει σε ισχύ και η πρόταση για τον Ορφέα Χατζηδημητρίου  που εντυπωσίασε με το πολύ υψηλό -ενεργητικό διαδικτυακό ενδιαφέρον και τη θερμή υποδοχή ιδιαίτερα από νέους ανθρώπους.
Το σήμα και το όνομα του ψηφοδελτίου, αποφασίστηκε να δοθεί στη δημοσιότητα μαζί με την ανακοίνωση του υποψηφίου Δημάρχου  και η μαζική ανακοίνωση των υποψηφίων θα γίνει με δελτίο τύπου πριν το τέλος της εβδομάδας.
Το βέβαιο είναι ότι ο χρόνος τελειώνει και συνεπώς η στιγμή της αποκάλυψης πλησιάζει.
Ο συντονιστής της Κίνησης, Προκόπης Φωτεινόπουλος, αρθρογράφησε χτες στο προσωπικό του ιστολόγιο (απόσπασμα και λινκ) : Ιδιαιτέρως για την περίπτωση του Κορυδαλλού, είναι μια άποψη, να υποστηρίζουν -όποιοι- αναφερόμενοι προοδευτικοί, την ιδέα ότι ήταν καλύτερο που επέλεξαν αντί (πχ) της παραπέρα διεύρυνσης, ανανέωσης και ισχυροποίησης μιας πραγματικά προοδευτικής συμμαχίας γύρω από το "πάμε αλλιώς", τη διαίρεση, την αποδυνάμωσή και τον πολιτικό αφοπλισμό του, ώστε να ακολουθήσουν μια διεισδυτική πολιτική στο κέντρο εξουσίας, γνωρίζοντας ότι εκεί εκπροσωπείται (επίσημο χρίσμα) το ΚΙΝΑΛ αλλά και η άλλη πλευρά, η καθαρή, επίσημη Δεξιά του κ. Κεφάλα κλπ. Δεν επιτρέπεται όμως να αναφέρουν ότι πρόκειται περί προοδευτικής συνεργασίας -συμμαχίας. Γιατί εκτός από το προφανές άλμα και την ιδιοτέλεια αυτού του "λάθους", η συγκεκριμένη αναφορά τοποθετεί εμμέσως εμάς, τους άλλους, εκτός προοδευτικού χώρου. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται -και- για συνειδητούς συμμάχους του "Πάμε Αλλιώς", με συμβολή και χειροπιαστή παρουσία, οι οποίοι μέσω των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν ουσιαστικά εκδιώχτηκαν, έχοντας να διαλέξουν ανάμεσα στην υποταγή της (αμφισβητούμενων μάλιστα εσωτερικών διαδικασιών) κομματικής χειραγώγησης και στην υγιή ενεργητική διαφωνία.
Ενώ στις 28 Μαρτίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση στην εφημερίδα "κοινωνική"

"Ο τραυματισμός της Δημοτικής Παράταξης «Πάμε Αλλιώς» που επιτεύχθηκε με τη διαρκή και συστηματική προσπάθεια μιας μερίδας υπονομευτών του, επισημοποιείται και ολοκληρώνεται με τη δημιουργία διαφορετικής δημοτικής κίνησης. Η οποία, μάλιστα, προαναγγέλθηκε με ονομασία (για μια πόλη αλλιώς) η οποία υπονοεί προφανέστατα ότι αποτελεί με κάποιον τρόπο συνέχεια και εξέλιξη της ιστορικής 13χρονης διαδρομής του «Πάμε Αλλιώς», της Καίτης Κυλάκου και της ισχυρής διεύρυνσης του 2014 με τη συμμετοχή της 16χρονης πόλης. Όμως η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική: 1) Η Κίνηση αυτή, δημιουργείται σε πλαίσιο «Κασιματικής προσχώρησης» ουσιαστικά για τις ανάγκες της συνεργασίας με το σημερινό Δήμαρχο, το πιο πρωτότυπο είναι ότι πριν δημιουργηθεί έχει ήδη και υποψήφιους που κυκλοφορούν στην πόλη και ζητούν προσωπικό σταυρό, με το ψηφοδέλτιό του. 2) Το Πάμε Αλλιώς, που έχει ισχυρότατες ρίζες στην κοινωνία του Κορυδαλλού, με συνέπεια και έχει αντιπολιτευτεί το αυτοδιοικητικό καθεστώς, είναι δύναμη των πολιτών και όχι σχήμα παραγόντων καριέρας.3) Η Καίτη Κυλάκου με συνέπεια και σαφήνεια έχει τοποθετηθεί δημόσια στις 6 Φεβρουαρίου εναντίον της σύμπραξης με το σημερινό Δήμαρχο Κορυδαλλού και ο δημοτικός σύμβουλος Ηλίας Κρούπης, με την συνυπογραφή, προγενέστερα, δημόσιας παρέμβασης στελεχών της 16χρονης πόλης 4) Ως προϊόν των δεδομένων που διαμορφώθηκαν από τα παραπάνω γεγονότα, Με πρωτοβουλία και σύσσωμη συμμετοχή της 16χρονης πόλης και μεγάλης ομάδας φίλων και μελών του Πάμε Αλλιώς, δημιουργήθηκε η Αυτόνομη – Ανοιχτή Προοδευτική Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών για τον Κορυδαλλό. Όλοι, γνωρίζουν πολύ καλά ότι εμείς δεν ανήκουμε στην κατηγορία των επαγγελματιών και είναι πολλοί που ήδη έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια. Η ενέργειά μας αυτή, είναι μια ζωντανή θετική απάντηση που αντιμάχεται τον συμβιβασμό και τη μετριότητα της εποχής, αποτελεί ευκαιρία των ανήσυχων δημιουργικών πολιτών, να δημιουργήσουν τη δική τους παράταξη και να γράψουν τη συνέχεια της ιστορίας της πόλης που δεν πρέπει να γραφτεί με συμφωνίες μέσα σε κλειστούς τοίχους. Φέροντας το βάρος του κεντρικού συντονισμού αυτής της πρωτοβουλίας, διαθέτοντας την διπλή ιδιότητα του «16χρονουπολίτη» και του «παμαλλιώτη», νιώθω πλήρη την ευθύνη, αντλώ και το προσωπικό δικαίωμα για ένα θερμό κάλεσμα στους ελεύθερης συνείδησης Κορυδαλλιώτες, να συνδεθούν και να αλληλεπιδράσουν μαζί μας στην εκκίνηση αυτής της απόπειρας για υπέρβαση και στόχο δημιουργικό για την πόλη μας".
(κοινωνικη)