2.12.09

Το Πάρκο Των Ονείρων Μου

Οι κάτοικοι της γειτονιάς της Χαλκηδόνας στη Νίκαια, απογοητευμένοι από την σημερινή κατάσταση στο δασάκι του Αγίου Φίλιππα [στην παλιά δεξαμενή], ζητούν τη βοήθεια των παιδιών των τριών δημοτικών σχολείων που βρίσκονται γύρω από αυτό [11ο, 15ο και 23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας]. Έτσι λοιπόν, από τη Δευτέρα 30 Νοεμ. 2009 και για δυο εβδομάδες, τους ζητούν να ζωγραφίσουν με θέμα "Το Πάρκο Των Ονείρων Μας".
Πιστεύουμε πως όταν θέλουμε να κάνουμε όμορφα πράγματα οφείλουμε να ρωτάμε τα παιδιά, αυτά άλλωστε έχουν και την μεγαλύτερη φαντασία όλων! Αν και δεν καταλαβαίνουμε πάντα τι θέλουν να μας πουν, νομίζουμε πως έχουμε να πάρουμε πολύ σημαντικά πράγματα από αυτά.
Οι ζωγραφιές των παιδιών, ελπίζουμε να αποτελέσουν μια γλυκιά απομάκρυνση του κακού δράκου που κοιμάται στο κάστρο του Δήμου μας και να αφυπνίσουν τον Βασιλιά, έτσι ώστε να ελευθερώσει τους υπηκόους του, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι για χρόνια στο στοιχειωμένο δάσος της παλιάς δεξαμενής.Κλικ εδώ για να δείτε φωτογραφίες, να διαβάσετε και να μάθετε τον "λόγο", τον "Σκοπό" αλλά κι όσους στηρίζουν αυτή το "Το Πάρκο Των Ονείρων Μου".