17.12.09

Κεραία wifi πάνω στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού! (update ΙΙΙ)

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται...Απο τη μια να ξεσηκώνονται ολοι οι κάτοικοι να φύγουν οι κεραίες κινητής απο τις ταράτσες των πολυκατοικιών και απο την αλλη ο Δήμος Κορυδαλλού να βάζει κεραίες πάνω στην ταράτσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου!!!
Η κεραία που βλέπετε εκπέμπει κανονικά στην συχνότητα 2.4 ghz (μεγαλύτερη ακτινοβολία απο τα κινητά) και ειναι hot spot σημείο για δωρεάν internet wifi σε ολη την γύρω περιοχή (καλύπτει την πλατεία Αγ. Γεωργίου).
Αυτοί οι ανθρωποι που το σκέφτηκαν, γιατί δεν εβαζαν την κεραία πάνω σε μια κολόνα της πλατείας με πιο χαμηλή ισχύ αφου θα είναι μικρότερη η ακτίνα που πρέπει να καλύψει;
Ο Δήμος Κορυδαλλού εκανε την καλή κίνηση να παρέχει δωρεάν internet σε πολλά κεντρικά σημεία της πόλης, αλα σε αυτούς που ανέθεσε να κάνουν την εγκατάσταση είναι το λιγότερο απαράδεκτοι! Τα παιδάκια του Σχολείου δεν τα σκέφτονται αραγε;

πηγή: my-greek.blogspot

Η άποψη μας: Οι κεραίες Wifi εκμπέμπουν στα 2.4 ή 5.0GHz που ώς συχνότητα ειναι υψηλότερη από αυτή της κινητής τηλεφωνίας (0.9 - 1.9 GHz) αλλα ώς ισχύς ειναι κατα πολύ χαμηλότερη. Διαφορετικές συχνότητες έχουν και διαφορετική επίδραση στον ανθρώπινο οργανισμό.

Η Ισχύς εμπομπής στο Wifi ειναι μόνο 0.1Watt (φυσιολογική) ενώ στις κεραιές κινητής τηλεφωνίας μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 100W (Ειναι δηλαδή κατα πολύ πιο σθενέστερη η ισχύς μέχρι και 1000 φορές.

Επίσης η κεραίες τύπου omnidirectional (παντοκατευθυντικές) εκμπέμπουν με μεγαλύτερη ένταση σε δίσκο 360μοίρες γύρω από την κεραία αλλά πολύ ασθενικά κάτω ή πάνω από αυτή.

Η θέση του my-greek.blogspot: Η συγκεκριμενη κεραια δεν ειναι omnidirectional ειναι πανελ (ημικατευθυντικη)... Ο λοβος της κεραιας στην συχνοτητα αυτη (στα ραδιοφωνα ανοιγει μακρια) ανοιγει πολυ χαμηλα με συνεπεια το σημα να ειναι το ιδιο κατω και απο αυτη...

Η Ισχύς εμπομπής στο Wifi ειναι 100 mw μονο στα MODEM ROUTER... τα οποια εχουν ενα κεραιακι με ελαχιστα db... Τα πανελ πολλαπλασιαζουν την ισχυ επι αναλογως των db που ειναι. Δηλαδη αν η κεραια αυτη ειναι 5 db και εκπεμπει με 100 mw = 500. Του σπιτιου δεν ειναι καν τα μισα:2.15db και εκπεμπει με 100 mw =215.

Για δοκιμη βαλτε ακριβως διπλα το μοντεμ απο το πανελ και ελεγξτε ατην περιοχη να δειτε ποσο μεγαλη διαφορα εχουν... Και τελος δεν υπαρχει κεντρο εκπομπης μεσα σε κατοικημενη πολη με 100w ισχυ!!! (ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΑΣΤΕΙΟ) το ανωτερο 10w. ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΡΩΤΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ...

ΥΣ (υπαρχουν πολλα σαιτ με ακριβεστατες αναφορες-φωτογραφιες για το συγκεκριμενο θεμα).