1.7.10

Κορυδαλλός Ανω- Κάτω: "O Καραγκιόζης Δήμαρχος"

Καραγκιόζης: Ε ρε γλέντια,έρχεται ο Χατζηαβάτης, θα ξαπλώσω και θα κάνω τον κοιμισμένο. (Ο Χατζηαβάτης έρχεται από τη ν πλευρά του Σαραγιού τελάλωντας).

Χατζηαβάτης: Ακούσατε, ακούσατε. Κατά διαταγή του πολυχρονεμένου μας πασά. Όποιος αναλάβει να γίνει Δήμαρχος, θα έχει μισθό βαρβάτο, θα τρώει,θα πίνει, θα βολέψει και την παρέα του και θα φυλάει το κλειδί από το σεντούκι με τις λίρες. Μπα,τι βλέπουν τα ματάκια μου, τον Καραγκιόζη να κοιμάται έξω από την παράγκα και τον έψαχνα μέρες. Ξύπνα βρε χα΄ι΄ρσίζη. Σε εσένα μιλάω βρε σαφρακιασμένε.

Καραγκιόζης: Να, να (τον χτυπάει και ο Χατζηαβάτης φωνάζει από τον πόνο). Να μάθεις γρουσούζη να μου χαλάς την ξεκούραση. Τι φωνάζεις έτσι;

Χατζηαβάτης: Από τι ξεκουράζεσαι βρε, μήπως δούλευες τεμπέλαρε; Σήκω χαμένε, ο πασάς ψάχνει νέο Δήμαρχο γιατί ο προηγούμενος έριξε φαλιμέντο και από πάνω ήθελε να γίνει και βεζίρης.

Καραγκιόζης: Καλά να πάθει ο Βοναρπάχτης, όμως εγώ έχω πάρει άδεια, γιατί δέκα χρόνια αντιδήμαρχος κουράστηκα να υπογράφω και να τρώω τα κρεμμύδια που περισσεύανε ενώ ο άλλος είχε όλα τα καλά του κόσμου.

Χατζηαβάτης: Τώρα βρε ξυπόλυτε είναι ευκαιρία να φτιαχτείς γιατί οι ταβερνιάρηδες, οι μπακάληδες,οι χτίστες και οι αμαξάδες θέλουν άλλον πιο καλόβολο για τις δουλείες τους, θα λιγδώσει το αντεράκι σου. Θα γίνεις ο πρώτος άρχοντας της πόλης.

Τη συνέχεια την ξέρετε .Ο Καραγκιόζης έγινε Δήμαρχος αλλά σύντομα άρχισαν να τον κυνηγάνε, ο Μπαρμπαγιώργος, ο Νιόνιος , ο Μορφονιός, ο Σταύρακας, ο Σολομών, η Αγλαΐα ακόμα και τα παιδιά του, ο Κολλητήρης,ο Κοπρίτης και ο Μιρικόγκος. Όταν μάλιστα βραβεύτηκε από έναν εφημεριδά,
συνεργάτη του Καρατζαφύρερ, σαν δεύτερος καλύτερος Δήμαρχος
της περιοχής, ενώ είχε ξετινάξει το σεντούκι και είχε πάρει του κόσμου τα δάνεια (το χρέος έγινε 37 εκ. Ευρώ και βάλε),η δουλειά χάλασε. Του κολλήσανε το παρατσούκλι ο Λάβρος Δεντροφράχτης για τα δέντρα που έκοψε και άρχισαν να τον βαράνε.
Πάμε για λόγους οικονομίας στο τέλος της παράστασης.

Χατζηαβάτης: Βρε κακόψοφο νάχεις,καλά κάνανε και σε κυνηγήσανε,τίποτα δεν άφησες όρθιο.

Η συνέχεια στο Κορυδαλλός Άνω-Κάτω