24.3.11

Θεμελιώθηκε ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Σταύρος Κασιμάτης: «Σημαντική στιγμή για τις υποδομές της πόλης» (κι απάντηση δεν δόθηκε...)
Εφτά μήνες μετά τη δημοπράτησή του, θεμελιώθηκε σήμερα από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη ο νέος ιδιόκτητος βρεφονηπιακός σταθμός του Δήμου Κορυδαλλού, δυναμικότητας 108 παιδιών.
Σε μια σεμνή τελετή, παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εργαζομένων, ο Δήμαρχος τοποθέτησε συμβολικά τον θεμέλιο λίθο τονίζοντας ότι η κατασκευή του βρεφονηπιακού σταθμού αποτελεί σημαντικό έργο υποδομής για τις εργαζόμενες οικογένειες.

Αναφερόμενος στη δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση ο Σταύρος Κασιμάτης υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή, παρά τις δυσκολίες και τις οικονομικές περικοπές, θα συνεχίσει να διεκδικεί τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη δημιουργία υποδομών. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι μετά τον βρεφονηπιακό σταθμό και το έργο «πράσινη ζωή στην πόλη» που διεκδίκησε με επιτυχία από το ΕΣΠΑ ο Δήμος, θα προχωρήσει και η χρηματοδότηση των έργων ανακατασκευής των οδών Ποταμού και Δημητρακοπούλου και η ανάπλαση της πλατείας Μέμου.Ο Σταύρος Κασιμάτης ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη συμβολή του τον πρώην Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Φίλη, τονίζοντας ότι το έργο φέρει τη σφραγίδα του. Επίσης, τους εργαζόμενους, υπογραμμίζοντας ότι ο Δήμος Κορυδαλλού διαθέτει προσωπικό με επιστημονική επάρκεια για τη διεκδίκηση έργων που θα καλύψουν τις ανάγκες της πόλης και των κατοίκων της.

Ο νέος Βρεφονηπιακός Σταθμός κατασκευάζεται σε έκταση 4 στρεμμάτων δίπλα στο δημοτικό πάρκιγκ, επί της οδού Πλαταιών και Γρ. Λαμπράκη. Διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και πρώτο όροφο, ενώ θα διαμορφωθούν μεγάλος αύλιος χώρος, παιδική χαρά και χώρος στάθμευσης. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει είκοσι βρέφη ηλικίας από 8 μηνών έως 2,5 ετών, εβδομήντα οκτώ νήπια ηλικίας 2, 5 έως 4,5 ετών και δέκα νήπια με αναπηρία από 2,5 έως 4,5 ετών.