13.12.11

κάποιοι να προσφερθούν ως υπεύθυνοι ώστε να τιμωρηθούν...

Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε: "Θα διατάξω έρευνα για να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι", σε ότι αφορά τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού προχθές με πρωταγωνιστές τους κρατούμενους και ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους αλλά και επισκέπτες.

Εμείς κ. Υπουργέ θα είμαστε εδώ να να δούμε και να διαδώσουμε τα αποτελέσματα τις έρευνας σου αλλά επίσης θα καταδείξουμε τους διαχρονικά υπέυθυνους που μία πολη του λεκανοπεδίου Αττικής όπως ο Κορυδαλλός ζει υπό συνεχή απειλή έχοντας στην καρδιά τις μεγαλύτερες φυλακές τις χώρας.

Η συνύπαρξη 100.000 κατοίκων σε απόλυτη γειτνείαση με τα σοφρωνιστικά καταστήματα (δύο υπάρχουν ακόμη και σήμερα, μόνο το ανηλίκων έχει απομακρυνθει παρά τα διαχρονικά διαλαλούμενα, και των Υπουργών αλλλά και των Δημάρχων...) είναι πρόβλημα και για την πόλη και για την φυλακή.

Οπότε κ. Υπουργέ εμείς θα σου προτείναμε να δεις πως και γιατί δεν ολοκλήρωθηκαν τα σωφρονιστικά καταστήματα που είτε είχαν σχεδιαστεί είτε κτιζόντουσαν, πως και γιατί πάγωσε αυτή η καταάστση και πως γιατί πολιτικοί, Υπουργοί και Δημαρχοι μας έχουν επαναδιαβεβαιώσει πολάκις πως φεύγουν, έφυγαν κτλ αλλά τελικά οι φυλακές είναι ακόμη εδώ...