19.10.12

Για τον ούτσον

Κι όμως αυτό που βλέπεις είναι το πεζοδρόμιο στην οδό Ποταμού δίπλα στο αυθαίρετο ΚΥΤ της ΔΕΗ και μόλις 30 μέτρα από το Γκαράζ του Δήμου Κορυδαλλού και πλήθους Υπηρεσιών του. Α! και που είσαι βρίσκεται και μόλις 60 με 70 μέτρα από την αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κάτσε πριν δεις τα επόμενα...

Και τώρα που είδαμε το πρώτο πεζοδρόμιο με περίφραξη σκαμπό ξύλινα και δερμάτινα, ναό (το σταυρό σας, να κάνετε)  ας δούμε και το Δελτίο Τύπου του Δήμου Κορυδαλλού που δημοσιεύτηκε χθες:
*ΑΡΧΙΖΕΙ*
Συντονισμός από τον Δήμο για την αντιμετώπιση των αυθαιρεσιών σχεδίου περιοχή του Σχιστού (18/10/2012)

Την εφαρμογή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης που έχει εκδώσει το Δασαρχείο Αιγάλεω για τις αυθαίρετες κατασκευές στη χαρακτηρισμένη ως αναδασωτέα περιοχή του Σχιστού ζητά ο Δήμος Κορυδαλλού. Σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο μετά από εντολή του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη και με τη συμμετοχή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Δημόπουλου, του εντεταλμένου συμβούλου για το Περιβάλλον Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, του μέλους της επιτροπής Μιχάλη Ευθυμιάδη, εκπρόσωπων του Δασαρχείου Αιγάλεω και της Αστυνομίας συζητήθηκαν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εφαρμοσθεί η νομιμότητα στην περιοχή.

Ζητήθηκε επίσης η συνδρομή της Αστυνομίας για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και την αντιμετώπιση της παραβατικότητας, αφού υπάρχουν καταγγελίες για ρίψη λυμάτων, θόρυβο, απειλές σε περιοίκους κλπ.

Μετά και την αυτοψία στην περιοχή αποφασίστηκε να κινητοποιηθούν με ταχύτερους ρυθμούς το Δασαρχείο Αιγάλεω, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής και η Αντιπεριφέρεια Πειραιά, προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα η νομιμότητα. Ταυτόχρονα, δηλώθηκε ότι ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Πειραιά θα συνδράμουν με όλες τους τις δυνάμεις για την εφαρμογή των αποφάσεων.
*ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ*

Δηλαδή ομιλούν για όσα ομιλούν στο ΔΤ τη στιγμή που οι ίδιοι "δεν βλέπουν" πως έχει μετατραπεί, πολύ πρόσφατα και συνεχίζει  το πεζοδρόμιο, δίπλα ακριβώς από τις Υπηρεσίες πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου!!!

Πριν πάμε στα παρακάτω, δείτε λίγο για τα περί λυμάτων (22,03,09) & (09.05.09) που χωρίς ντροπή αναφέρουν στο ΔΤ.

Τώρα τι συνδέει την κατάληψη πεζοδρομίου της φωτογραφίας με την ξαφνική καούρα των απόντων Υπηρεσιών και ανθρώπων με τα αυθαίρετα στο Δήμο και γενικά όλο αυτό το σκηνικό;  Οι Ρομά και οι απίστευτη κατάσταση που επώασαν  ο Δήμος και η Αστυνομία στο Σχιστό Κορυδαλλού τα τελευταία κυρίως χρόνια καθώς οι συνθήκες απειλής και ενόχλησης από τους Ρομά προς του υπόλοιπους κατοίκους έχουν ξεπεράσει οποιοδήποτε όριο και κανόνα....