31.10.12

Ο Όρκος στο Ιερό Ευαγγέλιο;

Ο Δήμαρχος Πειραιάς Β. Μιχαλολιάκος φαίνεται να δήλωσε πως "Ναούς δεν γκρεμίζω!"

Φυσικά έτσι φαίνεται να εξασφαλίζει την στήριξη της δεξιάς του Κυρίου αλλά πατά τον όρκο του, που έδωσε στο Ιερό Ευαγγέλιο!!! 

Ο νομοθέτης προβλέπει την ορκωμοσία των εκλεγέντων, με την οποία δεσμεύονται να διοικήσουν το Δήμο σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους Νόμους... και συγκεκριμένα ορκίζονται ως: «Ορκίζομαι να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω στο Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Ξεκάθαρα ο αυθαίρετος ναϊσκος που τέθηκε παράνομα πάνω στην δημόσια πλατεία (φωτογραφία κάτω, ως δρόμος) στον Πειραιά είναι προκάτ μπετόν (δείτε την φωτογρφία αριστερά) πάνω σε χαλυβδοδοκούς "Η" με οπές στις τέσσερις γωνιές του, οπότε δεν υπάρχει θέμα να γκρεμιστεί όπως εσφαλμένα ή και εσκεμένα δηλωσε ο Δήμαρχος Πειραία.

Μπορεί όσο εύκολα τέθηκε πάνω στην πλατεία αν και παράνομα, τόσο εύκολα να απομακρυνθεί μιας και θα είναι και νόμιμη διαδικασία.

Έτσι  λοιπόν το αβάσιμο δίλημμα και η πίεση στο θρησκευτικό αίσθημα των πολιτών που εκτόξευσε ο Δήμαρχος είναι μία φτηνή δικαιολογία για να προστατεύσει όλους τους Κρατικούς Υπαλλήλους και Υπηρεσίες που λειτουργησαν σε βάρος της πολιτείας.

Η επαναφορά της Νομιμότητας σε αυτή την περίπτωση έχει κόστος μόλις μερικές εκατοντάδες Ευρώ ενώ η επαναφορά της αξιοπρέπειας της τιμής και της νομιμότητας έχει αναγκή μόνο από 'Αντρες με κάκαλα.