21.11.12

έγκλημα στο Κορυδαλλό


Νέο έγκλημα (εδώ προηγούμενο, διαρκές) κατά της πόλης του Κορυδαλλού, στην πολυσύχναστη πλατεία Ελευθερίας αυτή τη φορά, ξεκινά ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.

Συγκεκριμένα μικραίνει, ναι μικραίνει, το κυκλοφοριακό δαχτυλίδι της πλατείας με φυσικό αποτέλεσμα η ήδη πολύ επιβαρυμένη περιοχή από κυκλοφοριακή κίνηση να  πλαντάξει!!! Κι αυτό καθώς πολύ απλά σε μικρότερη περίμετρο χωρούν λιγότερα οχήματα στον ίδιο χρόνο με αποτέσμα το κλασσικό μποτιλιάρισμα της πλατείας να ξεκινάει να συμβαίνει με λιγότερα οχήματα...

Κι αυτό δεν είναι για λίγο αλλά για ΠΑΝΤΑ!!! και δεν είναι και μόνο του αλλα και σε συνδιασμό με την αναμενόμενη μεγάλη αύξηση κυκλοφορίας οχήμάτων με τη λειτουργία Σταθμού Μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας...

Μαζί με τα Δελτία Τύπου που διατυμπανίζει την "αυτή του επιτυχία" ο κ. Σταύρος Κασιμάτης καλό θα ήταν να δώσει και την σχετική μελέτη με την έγκρισή της κτλ για την σμίκρυνση της πλατείας και των επιπτόσεων που θα έχει αντί όσων αναφέρει περί "μελέτης παρακάμψεων κυκλοφορίας για όσο διαρκούν τα έργα..." για να γνωρίζουμε οι Κορυδαλλιώτες ποιοί είναι αυτοί και πως που καταδικάζουν την πλατεία Ελευθερίας και το κέντρο του Κορυδαλλού μαζί και τις ζωές και τις δουλείες μας σε ένα ατέρμονο μποτιλιάρισμα...

Υ.Γ. Δελτίο Τύπου του Δήμου: Η επέκταση του ΜΕΤΡΟ και η κατασκευή σταθμού στην πλατεία Ελευθερίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής για τον Κορυδαλλό, έργο που βγάζει από την συγκοινωνιακή απομόνωση την πόλη μας.

Η δημοτική αρχή διεκδίκησε από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και πέτυχε μια σειρά από έργα τα οποία σε συνδυασμό με την κατασκευή του σταθμού θα βελτιώσουν τη λειτουργία του κέντρου της πόλης και θα διευκολύνουν την πρόσβαση και την κυκλοφορία. Την εβδομάδα μεταξύ 24 Νοεμβρίου και 1ης Δεκεμβρίου σταματά η κυκλοφορία γύρω από την πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων γύρω από την πλατεία, τα οποία θα διαρκέσουν περίπου 4 μήνες έως τις 31 Μαρτίου 2013.

Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας εκπονήθηκε μελέτη από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, η οποία εγκρίθηκε από τα αρμόδια Υπουργεία και περιλαμβάνει παρακάμψεις της κυκλοφορίας ΙΧ και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έργα. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο χάρτη.

Κατανοούμε ότι οι παρεμβάσεις θα επιφέρουν προσωρινή αναστάτωση στην καθημερινή ζωή για το παραπάνω διάστημα. Είναι όμως αναγκαίες για να προχωρήσει το έργο του Μετρό που θα βελτιώσει τη ζωή όλων μας, θα αναβαθμίσει την εμπορική ζωή και τις ιδιοκτησίες στην ευρύτερη περιοχή. Η δημοτική αρχή θα είναι παρούσα σε κάθε στάδιο των εργασιών και θα σας ενημερώνει για κάθε εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση και για κάθε ζήτημα οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου θα βρίσκονται στη διάθεση σας στα τηλέφωνα: 2104990712 (τεχνικά έργα) και 2104990545 (κυκλοφοριακές ρυθμίσεις).