6.12.13

Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα πριν καταστρέψουν τη χώρα, πριν διαλύσουν εντελώς την Αυτοδιοίκηση.

Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Κίνησης "Πάμε Αλλιώς"

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Πλειάδες» του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε χθες, 4-12-2013, η πολιτική εκδήλωση- συζήτηση που διοργάνωσε η Δημοτική Κίνηση « Πάμε Αλλιώς» με θέμα «« Η Αριστερά στους Δήμους, ανάχωμα στην κρίση, την χρεωκοπία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάρρευση των κοινωνικών υπηρεσιών» με ομιλητές τον Σπ. Τζόκα, π. Δήμαρχο Καισαριανής, συντονιστής Τμ. Τ.Α. ΣΤΡΙΖΑ, Πέτρο Φιλίππου, Δήμαρχο Σαρωνικού, Ηρ. Γκότσης, Δήμαρχο Ν. Ιωνίας, Γ. Χαρίση, Διοίκηση ΠΟΕ-ΟΤΑ και Καίτη Κυλάκου, Επικεφαλής «Πάμε Αλλιώς» και υποψήφια Δήμαρχο.

Καίτη Κυλάκου, Υποψήφια Δήμαρχος
Οι ομιλητές με ζωντανό και μεστό λόγο αναφέρθηκαν στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η Τοπική Αυτοδιοίκηση, μεταφέροντας στους παρευρισκομένους ο καθένας ξεχωριστά από τους Δήμους και τα συλλογικά όργανα της Τ.Α και των εργαζομένων, στα οποία μετέχει, παραδείγματα κατάλυσης της Αυτοδιοίκησης, ως αυτόνομου διακριτού πόλου του δημόσιου χώρου και μετατροπή της σε διοικητικό μηχανισμό του κράτους, με περιορισμένες αρμοδιότητες. Κοινή διαπίστωση όλων των ομιλητών είναι ότι μια σειρά κοινωφελείς υπηρεσίες και δράσεις, που στοιχειωδώς παρείχαν οι Δήμοι, θα περάσουν στους ιδιώτες, όπως οι Παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ, η Βοήθεια στο σπίτι μέχρι και η αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων με αποτέλεσμα σοβαρή οικονομική επιβάρυνση των Δημοτών και αισθητή μείωση στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Τόνισαν ότι η κοινωνία, οι πολίτες πρέπει να ξεσηκωθούν και να αντιστρέψουν αυτή την πορεία, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική. Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα πριν καταστρέψουν τη χώρα, πριν διαλύσουν εντελώς την Αυτοδιοίκηση. Απαιτείται άμεσα η συγκρότηση ενός μετώπου Αυτοδιοίκησης, τοπικών κοινωνιών και εργαζομένων, ενός μετώπου αντίστασης και ανατροπής. Ο στόχος μας δεν είναι μόνο να διασώσουμε τους Δήμους από τον αφανισμό, αλλά και να τους επαναθεμελιώσουμε με τις αρχές της συμμετοχής, του κοινωνικού ελέγχου, της διαφάνειας, της δημοκρατίας, αποκαθιστώντας το κοινωνικό και φιλολαϊκό τους χαρακτήρα.

Γιώργος Ιωακειμίδης , Δήμαρχος Νικαίας-Ρέντη
Στην εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Β΄ Πειραιά, η Τζένη Βαμβακά, Βουλευτής Β΄ Πειραιά, ο Γιώργος Ιωακειμίδης , Δήμαρχος Νικαίας-Ρέντη, η Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, Δημοτική Σύμβουλος «Πάμε Αλλιώς», Ηλίας Κρούπης, Δημοτικός Σύμβουλος «Δεκαεξάχρονη Πόλη», Μιχάλης Λώνας, Δημοτικός Σύμβουλος «Δεκαεξάχρονη Πόλη», Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για το Περιβάλλον, Πρόεδρος ΠΕΣΥΔΑΠ, Γιάννης Καρδαράς, Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά με το «Λιμάνι της Αγωνίας» Σπύρος Γαβριήλ, π. Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, Απόστολος Συρίγος , π. Δημοτικός Σύμβουλος και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Ενότητας» ,Κώστας Παπαδόπουλος, Δημοτικός Σύμβουλος Νικαίας-Ρέντη και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Κόντρα στο Ρεύμα», Χρήστος Βρεττάκος, επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου-Δραπετσώνας «Άλλος Δρόμος», Γιώργος Γεωργιαννάκης, Υποψήφιος Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, , Παναγιώτης Αναστασάκος, «Λιμάνι της Αγωνίας» , Δημήτριος Αγγελής, Αντιπρόεδρος Πολυτέκνων Πειραιώς και Νήσων, Νίκος Σταθάκος , Γραμ. Τριτέκνων Πειραιά, Δημήτρης Κρατημμένος, Σύλλογος Δασκάλων Κορυδαλλού-Αγίας Βαρβάρας, Γιάννης Βαρδουνιώτης, Πρόεδρος Β΄ΕΛΜΕ , Βασίλης Γκιτάκος, Μέλος Διοίκησης ΠΟΕ-ΟΤΑ, Παντελής Καλογιάννης, Αλληλέγγυο Ιατρείο Πειραιά.

Κορυδαλλός, 5-12-2013 Το Γραφείο Τύπου.

Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τον αγαπημένο φίλο του "Πάμε Αλλιώς" , φωτογράφο, Ντάνιελ Χατζή, για τις οποίες τον ευχαριστούμε θερμά και από καρδιάς