31.7.10

Η προίκα της Χούντας

Την ίδια στιγμή που Έλληνες έπαιρναν "άδεια" από την ζωή κάνοντας διακοπές δεμένοι μέσα στο ίδιο σακί με γάτες στα κρύα νερά του Αιγαίου, άλλοι Έλληνες έπαιρναν άδεια για Βυτιοφόρα και ΤΑΧΙ από την Χούντα...

Σήμερα λοιπόν τόσα χρόνια μετά, δεκαοχτάχρονοι, ευγενικοί με Αγγλικά, Γαλικά κτλ νέοι δεν έχουν δικαίωμα στην εργασία αλλά μπορούν ίσως να εργαστούν και να είναι κι ευγνώμων, με μαύρη εργασία συνήθως, ως οδηγοί σε κάποιους κοιλαράδες, πάντα αγενείς αλλά κι άξεστους τύπους που επειδή ανταλλάσσαν αγγαλιές και φιλιά με την χούντα θεωρούν ως δικαίωμα τους να εργάζονται άλλοι αντί για τους ίδιους.

Αυτοί βέβαια αισθάνονται δεδομένο πως μπορούν να καρπώνονται (π.χ. €1.800 μαύρα τον μήνα για ΤΑΞΙ) τον κόπο τρίτων οφέλεια δική τους με ανάχωμα την Άδεια Δημοσίου Συμφέροντως που του έχει παραχωρησθεί!!!

Η παραχωρημένη άδεια λοιπόν τους ανήκει όπως με την ίδια λογική ανήκει η θέση του Δικαστή στον γιό του...

Επίσης ενώ τα ποσά που ειπράτουν είναι εμφανώς πολαπλάσια από έναν μισθωτό, οι φόροι που πληρώνουν δεν είναι αντίστοιχοι με τα εισιδήμα τους αλλά οριζόμενοι από ένα Αντισυνταγματικό πλαφόν αστείοι...

Υ.Γ. Οι άδεια εργασίας ήταν μία απλή εφεύρεση ώστε να αποκλειστούν από κάθε εργασία, αλλά και την κοινωνία αντίστοιχα οι αντιφρονούντες σε κάθε καθεστώς. Μετέπειτα μεταλλάχθηκαν σε ένα νομότυπο ανάχωμα κατά της κοινωνίας και της υγιούς παραγωγής αλλά και σε σύμμαχο της κερδοσκοπίας συντεχνειών κ.α.

Σκίτσο: Ανδρέας Πετρουλάκης