16.5.09

ΠΡΑΣΙΝΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Βιωνουμε μια πρωτοφανη οικονομικη, κοινωνικη και περιβαλλοντικη κριση.

Η παγκοσμια χρηματοπιστωτικη κριση ξεγυμνωσε τις κατεστημενες πολιτικες. Βρισκομαστε μπροστα σε κοινωνικες και περιβαλλοντικες προκλησεις.
Ειδικα στην Ελλαδα, το μοντελο οικονομικης αναπτυξης που επελεξαν οι κυβερνησεις μεχρι σημερα στηριχθηκε σε ολα οσα κανουν σημερα τη χωρα μας ευαλωτη στην κριση : αλογιστο δανεισμο για ιδιωτικη καταναλωση, αναρχη και αυθαιρετη δομιση, μαζικο και χαμηλης ποιοτητας τουρισμο.
Αν και τα αδιεξοδα των κυριαρχων πολιτικων ηταν ορατα πολυ πριν τη σημερινη κριση, τα κομματα εξουσιας δεν αλαζαν κατευθυνση.
Ως αποτελεσμα των αποτυχημενων τους πολιτικων η χωρα εφαρμοζει ενα σπαταλο, εκμεταλευτικο και αντιπεριβαλλοντικο μοντελο παραγωγης και καταναλωσης.
Η κοινωνια μας σημερα, μαζι με την ανεργια, την υποαπασχοληση και τον παρασιτισμο, υφισταται ενα απαραδεκτο συστημα μιζας, διαπλοκης και ατιμωρησιας της διαφθορας.

Λυσεις υπαρχουν, πολιτικη βουληση δεν υπαρχει.

Διψασμενα για πλουτο και εξουσια στελεχη των δυο μεγαλων κομματων αλωνουν καθε φορα για λογαριασμο τους τον κρατικο μηχανισμο, αποδιοργανωνουν τη διοικηση και ευθυνονται για φαινομενα διαφθορας, αδιαφανειας και αναποτελεσματικοτητας. Απο την αλλη, τα μικροτερα κομματα επιμενουνς ε εναν αμυντικο λογο, καταγγελοντας την καατσταση χωρις να συμβαλουν ουσιαστικα στην επιλυση των προβληματων. Αυτο το εχουμε επιτρεψει δυστυχως με την ψηφο μας.
Τωρα ,με την ψηφο μας, θα μετατρεψουμε τις επιπτωσεις στη ζωη μας σε πολιτικο κοστος γι αυτους και πιεση για αλλαγη.
Για να βγουμε απο την κριση, χρειαζεται αλλαγη νοοτροπιας και γενναιες πολιτικες επιλογες.

Εναλλακτικη λυση στην κριση

Απεναντι στην κριση δεν υπαρχουν ευκολες απαντησεις, Ομως πρεπει οι λυσεις για την οικονομια να συμβαδιζουν με τις νεες αναγκες που δημιουργουν η οικολογικη και κοινωνικη κριση και η κλιματικη αλλαγη.
Οι οικολογοι πρασινοι αντιμετωπιζουμε την κριση σαν ευκαιρια για να φτιαξουμε ενα μελλον βασισμενο στη βιωσιμοτητα, την κοινωνικη αλληλεγγυη, τη δικαιοσυνη, τη δημοκρατια, την αξιοκρατια και τις πρασινες πολιτικες στην ενεργεια και την οικονομια.
Απαιτουμε συμμετοχη των πολιτων, δημοψηφισματα, διαβουλευση με τους φορεις, λογοδοσια των υπευθυνων, ανακλητοτητα των θεσεων κυβερνητικων παραγοντων, μακροχρονιο σχεδιασμο, χωρις την αλαζονια και τις πελατειακες σχεσεις του κομματικου κρατους που εχουμε γνωρισει.
Δικαιουμαστε ασφαλεια, σεβασμο των ανθρωπινων δικαιωματων, βελτιωση της ποιοτητας ζωης μας, δικαιουμαστε καλυτερη προληψη των ασθενειων, προαγωγη της υγειας των πολιτων, παιδεια που δημιουργει τους σκεπτομενους και ενεργους πολιτες του αυριο.

Αναγκαια μια νεα πολιτικη για τη ζωη μας.

Οι Οικολογοι Πρασινοι προωθουμε το Πρασινο New Deal που αποτελει μερος μιας νεας στρατηγικης για την ευρωπαικη ολοκληρωση, τη στροφη της χωρας μας προς πολιτικες που συνδιαζουν την οικολογια με την κοινωνικη αλληλεγγυη, τη συμμετοχικη δημοκρατια και τα ανθρωπινα δικαιωματα.

Φερνουμε τα ουσιαστικα ζητηματα στο κεντρο της πολιτικης

Η παρουσια των οικολογων πρασινων στην Ευρωβουλη, και συντομα στην Ελληνικη Βουλη, θα υποχρεωσει την οποια κυβερνηση εκλεγει να διαβουλευεται με την κοινωνια των πολιτων, και παραλληλα ολα τα κομματα να αντιπαρατιθενται με βαση θετικες πολιτικες προτασεις και οχι τις συνηθεις λαικιστικες κορωνες που συνειδητα ταζουν ψεματα εξαπατωντας συνεχως τους πολιτες.

Τι ειναι το Πρασινο New Deal

Οι Οικολογοι Πρασινοι, μαζι με τους Ευωπαιους Πρασινους, επιλεγουμε να προστατεψουμε το κλιμα, επενδυοντας σημερα στην πρασινη οικονομια και αλλαζοντας τον τροπο παραγωγης και καταναλωσης ενεργειας. Μαυτο τον τροπο αντιμετωπιζουμε παραλληλα και την οικονομικη κριση. Ζηταμε επενδυσεις 500 δις ευρω μεχρι το 2014 στην Ευρωπη των 27, για να δημιουργηθουν 5.000.000 θεσεις εργασιας σε τομεις που προωθουν τη βιωσιμοτητα, την υγεια της φυσης και των ανθρωπων, την προκοπη. Οι ποροι για μια τετοια πολιτικη αντιπροσωπευουν το 0,75 % του Ευρωπαικου ΑΕΠ, ποσο περιπου δεκα φορες μικροτερο απο τα ποσα που ηδη διατιθενται απο καθε χωρα ξεχωριστα για τη ρευστοτητα του χρηματοπιστωτικου συστηματος και τη σωτηρια των αυτοκινητοβιομηχανιων και των τραπεζων που επεσαν εξω.

Οι Οικολογοι Πρασινοι Κορυδαλλου θα διατηρουν ανοικτο εκλογικο περιπτερο στην Πλατεια Ελευθεριας στον Κορυδαλλο, και καλουν τους πολιτες του Κορυδαλλου και των γειτονικων Δημων να το επισκεφτουν, να διαβασουν τις θεσεις και τις προτασεις των πρασινων, να συνομιλησουν με φιλους, να ρωτησουν, να πουν και να γραψουν τη γνωμη τους.

13 Μαΐου 2009,
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ
ecogreens.koridallos@gmail.com


μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ
www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr, ecogreens@nath.gr
Αθήνα: Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825
Θεσσαλονίκη: Φιλίππου 51, 54631, τηλ. 2310.222503, fax 2310.421196