24.5.09

Απλά μαθήματα Πολιτικού Μηχανικού ... από Πολιτικούς Μηχανικούς - Δημάρχους!

Δεν πιστεύετε στα μάτια σας? Κι όμως! Εν έτει 2009 στο Ναύπλιο κλείνει δρόμος! Και κανείς , ΜΑ ΚΑΝΕΙΣ, αρμόδιος δεν πάει φυλακή ... αυτόφωρο !

Τι ακριβώς έχει συμβεί; Το εξής απλό. Ιδιοκτήτης και εργολάβος της νεόδμητης οικοδομής που φαίνεται αριστερά στην φωτογραφία, υλοποίησαν, ως είχαν δικαίωμα τη χάραξη του οικοπέδου τους και άρα και του υπαίθριου χώρου του και του πεζοδρομίου στο έδαφος. Αποτέλεσμα : η οδός Πρ.Ηλία είναι πλέον ...αδιέξοδο!

Οι περίοικοι διαμαρτύρονται. Η αστυνομία που ήρθε να σταματήσει τις ενέργειες, έφυγε άπραγη βλέποντας τα εγκεκριμένα τοπογραφικά! Κάποιοι πιο ενημερωμένοι κρυφογελάνε, σχολιάζοντας ότι αργά η γρήγορα αυτό θα γινόταν στην περιοχή. Όλοι το ήξεραν αλλά κανείς δεν μίλαγε! Και θα γίνει και σε άλλα οικόπεδα και δρόμους στην ίδια αμαρτωλή περιοχή, μια περιοχή με πολλές ..εκκρεμότητες, με σκάνδαλα αποπρασινοποιήσεων και με ...σχολεία φαντάσματα.

Φυσικά όλη η ευθύνη ανήκει στη Δημοτική Αρχή και τις Τεχνικές Υπηρεσίες της και βέβαια και στην Πολεοδομία! Τι γίνεται τώρα; Θα γκρεμιστούν τα απέναντι κτήρια και θα ανοίξει ο δρόμος; Πως κτίστηκε η οικοδομή αφού δεν είχε υλοποιηθεί πλήρως η οικοδομική γραμμή?
Τρέχα γύρευε δηλαδή!

Σημειώστε την ημερομηνία! 21.05.09 ! Την ώρα που ο Δήμος πληρώνει 1.700.000€ για να "ανοίξει" τη Χαριλάου Τρικούπη μερικά μέτρα πιο κάτω, ένας άλλος δρόμος κλείνει! Να δούμε για πόσο καιρό θα μείνει έτσι!

Σαν να μας θυμίζει κάτι η ανάρτηση από το Ναύπλιο...