20.1.10

Ιερά Μητρόπολη Γ.Ο.Χ. Πειραιώς & Σαλαμίνος

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκαν και εφέτος τα Άγια Θεοφάνεια κατά το πάτριο (παλαιό) εορτολόγιο. Στο κεντρικό λιμάνι του Πειραιά, όπου το επίκεντρο και των εφετινών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε η συνοδική τελετή της καταδύσεως του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Σαλαμίνος κ. Γεροντίου.

Την τελετή που παρακολούθησαν χιλιάδες πιστοί παρά το τσουχτερό κρύο, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γρηγόρης Νιώτης, οι Βουλευτές της Α’ και Β’ Πειραιά κ.κ. Δημ. Καρύδης, Ιωάν. Διαμαντίδης, Ιωαν. Τραγάκης και Αναστ. Νεράντζης. Η εκπρόσωπος της Υπουργού Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα. Λ. Κατσέλη και ο εκπρόσωπος του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Σπ. Κουβέλη. Ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Αριστείδης Αρκουδάρης. Ο Δήμαρχος Σαλαμίνος κ. Σπ. Σοφράς. Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ροδόπολης κ. Χρ. Κλεφτάκης και η Πρόεδρος της Κοινότητας Δεσφίνης κα. Καπαφλή. Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Πειραιώς Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Υδραίος και ο Αντιδήμαρχος Πειραιώς κ. Ιωάννης Μπενέτος. Ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Δραπετσώνας κ. Θ. Μιχαλαριάς. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Πειραιώς κ. Χρ. Αγγέλης. Ο Πρόεδρος της Νομ. Επιτρ. Α’ και Β’ Πειραιά του ΛΑΟΣ κ. Μιχάλης Τερζάκης. Ο επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Σαλαμίνος κ. Τζαβαρής. Ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Περάματος κ. Γ. Λαγουδάκος και ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης του Δήμου Ρέντη κ. Δ. Σταματάτος. Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου κ. Γ. Μπενέτος. Οι πρώην Βουλευτές κ. Π. Μελάς και κ. Ηλ. Βουγιουκλάκης. Ο Νομαρχιακός Σύμβουλος Δυτικής Αττικής κ. Ιορδ. Καμενίδης. Ο εκπρόσωπος της ΠΟΕΔΗΝ κ. Μ. Μαστοράκης, εκπρόσωποι πολιτιστικών φορέων και συλλόγων. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κερκυραίων κ. Δ. Μουζακίτης Επίσης οι εκδότες και δημοσιογράφοι των μέσων ενημέρωσης του Πειραιά κ.κ. Μ. Χάνδακας και Χ. Αρζόγλου.

Νωρίτερα τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Φιλίππου Καμινίων, πανηγυρική αρχιερατική Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς και Σαλαμίνος κ. Γεροντίου. Στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων συμμετείχε συνοδικό κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αττικής & Βοιωτίας κ. Χρυσόστομο και τους Θεοφιλέστατους Επισκόπους Χριστιανουπόλεως Γρηγόριο, Μαραθώνος Φώτιο και τη παρουσία του πολιού Μητροπολίτου Αττικής Ακακίου.