24.1.10

Γρηγόρης Γουρδομιχάλης & ΠΕΣΥΔΑΠ για την υπογειοποίηση

...Για το λόγο αυτό αναδεικνύει το θέμα της διέλευσης γραμμών ρεύματος υψηλής τάσης από κατοικημένες περιοχές. Είναι γεγονός ότι η Δ.Ε.Η. αποτελεί ως επιχείρηση μια οντότητα, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το κοινωνικό σύνολο μέσα στο οποίο δραστηριοποιείται, επηρεάζοντας και επηρεαζόμενη από τα δεδομένα της εποχής και του χώρου δράσης της. Οφείλει επομένως να αναγνωρίσει την ευθύνη που της αναλογεί, απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο, λοιπόν, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της ΔΕΗ αλλά και του δικαιώματος στην πληροφόρηση του κοινού, παρακαλείσθε να θέσετε στη διάθεση μας στοιχεία που αφορούν στους δήμους μέλη μας, ως εξής για κάθε δήμο:

α) τον αριθμό των γραμμών υψηλής τάσης που διέρχονται από την έκταση του

β) την τάση λειτουργίας κάθε γραμμής, καθώς και την αποτύπωσή τους – όπου αυτό είναι εφικτό – σε ένα τοπογραφικό διάγραμμα

γ) το σχεδιασμό σας, σε περίπτωση που υφίσταται, για μελλοντική υπογειοποίηση γραμμών

Οι Δήμοι – μέλη του ΠΕΣΥΔΑΠ και στους οποίους αφορά το αίτημα είναι οι εξής:

Αγ. Βαρβάρα, Αγ. Ι. Ρέντης, Αιγάλεω, Αμπελάκια, Αχαρνές, Δραπετσώνα, Ζεφύρι, Ίλιο, Κερατσίνι, Κορυδαλλός, Μελίσσια, Μοσχάτο, Νέα Σμύρνη, Νέα Φιλαδέλφεια, Νίκαια, Πέραμα, Περιστέρι, Πετρούπολη, Σαλαμίνα, Ταύρος & Χαϊδάρι.

πηγή: 16Χρονη πόλη & ολόκληρο το δελτίο τύπου της ΠΕΣΥΔΑΠ με κλικ εδώ