31.10.10

η google τιμά τα 2.500 χρόνια από την μάxη στον Μαραθώνα

Η google ανάγει την επέτειο των 2.500 χρόνων από την μάχη στον Μαραθώνα σε θέμα της ημέρας στο διαδίκτυο.

Η μάχη του Μαραθώνα είναι η σημαντικότερη μάχη στην ιστορία του ανθρώπινου γένους, άλλαξε την ροή της ιστορίας και έθεσε ως ισχυρή βάση τον άνθρωπο και την σκέψη. Είναι παγκοσμια μοναδική όχι για την τεράστια αριθμιτική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών αλλά διότι με αυτή την κάκιστη αναλογία και μάχη σε σε ανοικτό γήπεδο (πεδίο) οι λίγοι κατατρόπωσαν τους πολλούς!!!

Το σημαντικότερο συστατικό αυτής της επιτυχίας ήταν ο τρόπος τοποθέτησης του κάθε μαχητή. Ακουμπούσε το σώμα του στα σώματα των γύρω του οι οποίοι μάλιστα ήταν για τον καθένα τους ιδιαίτερα δικοί του άνθρωποι. Έτσι λοιπόν οι Έλληνες δημιούργησαν μία ισχυρότατη επιθυμία και θέληση ο κάθε ένας να προστατέψει και να πολεμήσει για τον αδελφό του , τον πατέρα του, τον φίλο του που βρίσκοταν κυριολεκτικά στο πλευρό και σαν συγκοινωνούντα δοχεία πλημμύριζε ο ένας τον άλλον με αυτή την ανυπέρβλητη δύναμη.

Έμαθαν λοιπόν μέσα από τη μάχη του Μαραθώνα, όλοι, ότι η δύναμη του ανθρώπου είναι πάνω από νούμερα, προβλέψεις και μηχανές. Διδάσκεται και αναλύεται σε όλες τις στρατιωτικές Ακαδημίες αλλά κ.α